Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиКораб с 4000 Porsche-та, Lamborghini-та и Bugatti-та на борда гори насред Атлантика

Кораб с 4000 Porsche-та, Lamborghini-та и Bugatti-та на борда гори насред Атлантика

Корабът Felicity Ace бедства в Атлантическия океан. Плавателният съд, който е предназначен основно за превоз на автомобили е натоварен с ексклузивни превозни средства от марките Porsche, Lamborghini и Bugatti.
Felicity Ace напуска германското пристанище в Емден на 10 февруари и се отправя към Дейвисвил в САЩ. Пожарът избухва в трюма, докато корабът е в открито море, на 90 мили от португалските Азорски острови.
Налага се екипажът бързо да напусне кораба – всичките 22 души са евакуирани от преминаващ наблизо гръцки кораб и от португалската брегова охрана. За щастие човешки жертви няма, но автомобилните такива ще са много.
Към днешна дата Felicity Ace продължава да гори и да се носи в океана, като се наблюдава от португалски патрулен катер. В близко бъдеще компанията, която е собственик на кораба ще се опита да го изтегли до най-близкото пристанище.
Общо на борда на 200-метровия плавателен съд има около 4 000 скъпи премиум автомобила на концерна Volkswagen, от които около 1 100 са от марката Porsche. Felicity Ace превозва също доста Audi-та.
На борда има и ексклузивни Lamborghini-та и дори свръхскъпи екземпляри от марката Bugatti. Към момента нищо не се знае за състоянието на автомобилите, но се предполага, че голяма част от тях няма да могат да бъдат спасени./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular