Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаКостадин Костадинов:В държавния бюджет за Дупница има 30 млн. лв., а  ние...

Костадин Костадинов:В държавния бюджет за Дупница има 30 млн. лв., а  ние сме кандидатствали за 5, 5 млн. лв., нямаме проекти

На пресконференцията председателят на ОбС в Дупница отново критикува работата на кметската управа. Критиката бе заради малкото проекти, внесени в МРРБ за финансиране.

„В републиканския бюджет за община Дупница има 30 млн. лв., а  ние сме кандидатствали за 5, 5 млн. лв. През декември внесохме за 5, 5 млн. лв., през март нищо – нула. Какво ще внесем през юни? И Бобов дол, и Кюстендил внасят проекти, които реално са инженеринг – с включено проектиране и изграждане, а можем да внесем само за проектиране. Днес пак говорих с кмета на Баланово, който отново представя проблемите на хората. Казах му, че  най-малкото, което може да се направи, е общината да кандидатства с проект за проектиране на довеждащ водопровод за селото. Защото този проект няма да е под 200 000 лв. Какво пречи на общината да напише едно писмо и да иска финансиране? Още повече, че има идеен проект, който ние представихме преди 3 г.“, заяви Костадинов. Той коментира, че други общини, като  Лом и  Бобошево, вече са подписали договорите за средства, съответно 30 млн. лв. за първата и 4, 6 млн. лв. (при заложени над 10 млн.) – за втората община. Председателят припомни, че програмата е такава, че ако тази година не се усвои  определеният за 2024 г. лимит от 30 млн. лв., следващата година няма да може да се кандидатства за повече.

„6 месеца отминаха откакто г-н Дангов управлява, поне да внесем искане за проектиране. Проектите, които трябваше да се внесат в в МРРБ, за ремонт на В и К в Самораново, за ул. „Скопие“, за общежитията и сградата на бившата банка Биохим, не са внесени в МРРБ. Проектите ги няма още. Времето лети безвъзвратно“, коментира шефът на местния парламент.

Костадинов отново напомни, че е рухнала не само вътрешната водопроводна мрежа на града, но „на косъм“,„ужасяващо тревожни“ са нещата  и при довеждащите водопроводи и водохващанията,които трябва изцяло да се ремонтират и реконструират.

RELATED ARTICLES

Most Popular