Friday, May 10, 2024
HomeРегионПерникКрай на тапите! Пускат ремонтираното платно по пътя София-Перник

Край на тапите! Пускат ремонтираното платно по пътя София-Перник

До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно на пътя София- Перник през Владая.

Заради ремонта от месеци там се образуват километрични задръствания. Това доведе до среща между кмета на Перник Станислав Владимиров и регионалния министър Виолета Комитова.

През зимата движението между София и Перник в ремонтирания участък ще се осъществява и в двете платна, като след отварянето на обновения път ще бъдат извършени дейности по трасето, което се ползва и в момента, каза кметът Владимиров. И още: “Поставихме проблема за пътя Драгичево-Рударци-Кладница – изключително натоварен участък. Там едно свлачище направи така, че този път в момента е неизползваем. Имаме уверението от директора на АПИ, че пътят ще бъде завършен до 1 декември”.

Ръководителят на АПИ Ивайло Денчев обясни, че първоначалната сума за ремонт е изчислена малко над 600 хиляди лева, но вече е ясно, че ще са необходими малко под 1 милион.

“Средствата за доставянето на еластичните огради са осигурени целево от МРРБ. Средствата за маркировка – от порядъка на около 50 000 лева, са от нашия бюджет, а Рударци-Кладница, след като бъде завършен обектът, тогава мога да ви кажа какви средства ще отидат за него”.

Министър Виолета Комитова коментира така:

“Намерили сме някакви решения, поставили сме срокове и смятаме да ги изпълним, но предлагам да не се хвалим преди да сме свършили работа”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular