Friday, May 10, 2024
HomeРегионБлагоевградВръщат автобусите между Кюстендил и Благоевград

Връщат автобусите между Кюстендил и Благоевград

Подновява се обслужването по автобусната линия Кюстендил-Блаогевград, която на практика спря за месеци при локдауна и Covid епидемията заради намалелия брой пътуващи, казаха от Общината. Ще се обслужва и линията до отдалечените села Горно и Долно Уйно и Олтманци, където вече се завръщат и заселват хора по наследствени имоти.

Макар че имат останал в сила договор, превозвачите не са изпълнявали автобусната линия Кюстендил-Блаогевград, 70 километра, заради рязко намалелия брой пътуващи в двете посоки. Според договорите Общината би следвало да им наложи санкции, но няма да го прави – това ще е начин да се намалят загубите на транспортните фирми при локдауна и Covid епидемията, каза зам.-кметът по финансите на Кюстендил Надя Каратова.

Подновяването е свързано и със започналата академична година в ЮЗУ “Неофит Рилски”-Благоевград и пътуващите студенти. Автобусите до Горно и Долно Уйно и Олтоманци спрели по същата причина – самоволно от страна на превозвачите. Сега в тези села се увеличават заселилите се в наследствени имоти или са закупипи къщи, бягайки от епидемията, каза кметът на трите села Огнян Янев./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular