Friday, May 10, 2024
HomeАктуално от днесДупничанинът Д.Златарски - баща на пребития от полицай ученик: Удрян е по...

Дупничанинът Д.Златарски – баща на пребития от полицай ученик: Удрян е по главата, в синини е, това е жестокост

Свидетел на инцидента е станал синът на благоевградския кмет Илко Стоянов 

 

„Обадиха се, че детето ни е пребито и веднага тръгнахме към Благоевград. Там разбрахме, че действащ полицай е нанесъл побоя. Синът ми учи в езикова гимназия, добро момче е. Ако е хвърлил фас – да, но са пълни глупости, че бил нагрубявал, обиждал. Удрян е по главата, в синини е, това е жестокост“, каза пред журналисти Димитър Златарски – баща на 18-годишния младеж, който е от Дупница.
Припомняме, че полицай от Благоевград преби ученика, който е реагирал на забележката му за изхвърлена на улицата угарка от цигара. В момента на инцидента служителят не е бил на работа. Разпоредена е незабавна проверка по случая, сезирана е и прокуратурата. Свидетел на побоя е бил синът на кмета на Благоевград Илко Стоянов.
Неприятният случай, прераснал във физическа саморазправа и побой от страна на полицая, се разиграл ж.к. „ Запад“ , малко преди 18 часа вчера.

Подробности даде директорът на ОДМВР, старши комисар Георги Кандев:
„Настава инцидент между двама 18-годишни младежи и наш служетел, който не е бил на работа в този момент. Един от младежите си изхвърля фаса на улицата, служителят му прави забележка, а младежът започва да отвръща с реплики. Настава спречкване и служителят извършва физически въздействия върху младежа“.
След побоя е подаден сигнал на тел. 112. За минути на място пристигат линейка и полицейски патрул:
„Младежът е отведен за преглед в болница, а колегата е отведен в Първо районно за предприемане на процесуални действия с него. Уведомена е и Районна прокуратура – Благоевград. С мое разпореждане е започната незабавна проверка на случая“.
Старши комисар Кандев е категоричен за вината на полицейския служител:
„Директорът на ОДМВР – Благоевград няма да търпи подобно поведение от нито един служител“

Това не е първото провинение на полицая – преди години, когато много кучета в квартал „Запад“ са били убити, е станало ясно, че той е причинител на смъртта им.

Пребитият младеж е ученик в Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград. След оказаната му първа помощ в МЦ „Пулс“ той е освободен за домашно лечение и в момента се намира при семейството си в Дупница.

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Пълна солидарност към полицая.За реплика към полицай би трябвало да го арестуват

  2. Да се надяваме ,че повече няма да изхвърля фасове на улицата !

  3. После защо младежите мразят полицаите това че е полицаи не му дава право да се прави на Реинджър как не е попаднал на някое натренирано спортистче да го видим тогава колко е мъж комплексара смазан

Comments are closed.

Most Popular