Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградКрасив жест: Десподов раздаде стипендии на талантливи деца в Кресна

Красив жест: Десподов раздаде стипендии на талантливи деца в Кресна

Нападателят на Лудогорец Кирил Десподов основа стипендия на свое име, с която ежегодно ще помага на изявени деца по пътя към успеха. Българският национал раздаде първите стипендии в началното училище “Паисий Хилендарски” в родния си град Кресна, което самият футболист е завършил като дете.

“Когато преди няколко месеца ме поканиха на гости в началното ми училище “Св. Паисий Хилендарски” в родния Кресна, не очаквах, че срещата с децата там ще остави такова отражение в мен. Върнах се назад във времето и аз самият си спомних какво беше да си ученик тогава, да мечтаеш по детски, но не по-малко смело, да се бориш за целите си и да има кой да е до теб и да те подкрепя.

Реших, че сега е моментът да върна нещо обратно на училището. Затова основахме стипендия “Кирил Десподов”, с която ежегодно ще помагам на най-изявените деца по пътя към личния им връх. Днес раздадохме първите стипендии. Възхитен съм от талантливите деца, които кандидатстваха и спечелиха и съм невероятно щастлив, че се запознахме и си поговорихме. Благодарен съм, че имам възможност да помогна на толкова умни и осъзнати малчугани. В това е смисълът на успеха – да намериш начин да предадеш нататък”, написа Десподов на страницата си във Фейсбук.

С наградата бяха удостоени ученичките Мишел Илиева от 7а клас и Анастасия Ташева от 8. клас.

Те са сред отличените  ученици, отговарящи на редица критерии като отличен успех, постигнати високи резултати в състезания и олимпиади, добро поведение, без наложени санкции и отсъствия по неуважителни причини.

Тъй като и двете момичета отговаряха на поставените изисквания, изразиха писмено мотивите си защо да получат наградата, което да бъде решаващо за избора на Десподов .

След прочита им, капитанът на Лудогорец реши да връчи и на двете ученички стипендия, тъй като според него тези деца я заслужават напълно.

Мишел и Анастасия получиха плакети с техните имена и парична награда, която ще бъде връчена на техните родители.

Ръководството на СУ “Св. Паисий Хилендарски” благодари на Кирил Десподов за жеста и се надява тази стипендия, която ще дава всяка година, да бъде мотивираща за всички ученици.

RELATED ARTICLES

Most Popular