Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаКраят на една мъка! Пуснаха новия асансьор в МБАЛ „Св.Иван Рилски”

Краят на една мъка! Пуснаха новия асансьор в МБАЛ „Св.Иван Рилски”

Сградата на Общинска болница „Св.Иван Рилски” в Дупница вече разполага с асансьор, в който могат да бъдат превозвани пациенти с обездвижвания и лежащоболни. До този момент обслужването на хоспитализирани и починали ставаше единствено чрез пренасяне с носилки и на ръце. Причината бе, че старата сграда на някогашната Транспортна болница разполагаше с един асансьор, в който обаче не можеше да се побере носилка или механично болнично легло.

Така години наред, настаняването и лечението на хора с тежки инсулти, инвалиди и временно обездвижени, костваше усилията на медицинския персонал, спешни медици и роднини. Затрудненията с обслужването на пациенти бе коментирано нееднократно и в залата на Общинския съвет в Дупница, особено по време на пандемията.

“Този кошмар приключи. Вече работи новоизграденият асансьор. Колкото и странно да звучи, но ходенето по мъките продължи повече от година и половина. Заедно с общинското ръководство в крайна сметка успяхме да реализираме и това начинание”, лаконична бе Мария Иванова, прокурист на Общинската болница. “Още сме далеч, от това, което ми се иска не само на мен, но и на хората като база и условия, но подобренията са видими. Коментирали сме с кмета инж.Чимев какви ще са следващите стъпки в тази посока и ще ги следваме. В момента например тече процедура по избор на изпълнители за ремонт на три отделения – Детско, Инфекциозно и Психиатрично. Няма как да се случи всичко с магическа пръчица, но постепенно ще реализираме идеите”, допълни още Мария Иванова.

RELATED ARTICLES

Most Popular