Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБанскоКупон по време на пандемия! Полицията разследва частно парти с униформени в...

Купон по време на пандемия! Полицията разследва частно парти с униформени в Сандански

  • Кадри от празненството изтекоха във фейсбук, ст. комисар Дойчин Дойчинов: Видно е, че мерките са нарушени

  • РЗИ-Благоевград глоби хотел в Банско, където певицата Десислава пя Happy Birthday To You!

 

Бурен купон, с участието на полицаи, в нарушение на наложените мерки заради Ковид-19, разбуни духовете в Сандански. Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР в Благоевград – старши комисар Дойчин Дойчинов, е разпоредена незабавна проверка, съобщиха от полицията в Благоевград.
„По първоначални данни от кадри, разпространени в социалните мрежи, става видно, че е организирано и се е състояло събиране в нарушение на противоепидемичните мерки, на което са присъствали и служители на ОДМВР-Благоевград”, посочват от полицията. За случая е уведомен директорът на Регионалната здравна инспекция. От ОДМВР – Благоевград допълват, че информация за резултатите от проверката ще бъде предоставена след приключването й.

Според коментарите в Сандански, веселбата е пращяла зад стените на заведение в местността Попина лъка край курортния град. Въпреки забраната за масови празненства във въпросното заведение се завихрил купон с участието на полицаи от Сандански и горски. По първоначална информация заведението е отворило врати заради личен празник на горски служител. Той станал баща и искал да отпразнува щастливото събитие с близки и приятели.

Кадри от случващото се изтекли в социалната мрежа фейсбук, като един от полицаите предавал на живо. На тях се вижда, че партито е в разгара си – масите са щедро заредени, танците са разгорещени, за настроение има и тъпан, а песните не спират.

Преди дни бе получен друг сигнал за парти в хотелски ресторант в Банско с участието на фолкпевица и с повече от допустимото гости. Видеа, качени в социалните мрежи, издадоха как над 15 души празнуват рожден ден. Пяла им е певицата Десислава. Празненството е продължило до ранни зори. От управата на хотела потвърдиха, че в ресторанта е имало рожден ден с участието на певицата Десислава. Според тях обаче хората са били около 12 и празненството е приключило в 22,00 часа.

След репортаж на Bulgaria ON AIR за частно парти РЗИ направи спешни проверки в Банско. Открити са нарушения, наложени са глоби. “В хотела единствено е разрешено да работи ресторант, който да изхранва гостите на хотела с работно време от 6 до 22 часа. Да изхранва, не да се правят празненства”, уточниха от РЗИ. “Имаше клиенти в бара, които консумираха кафе и алкохолни напитки, за което ще бъде пуснат акт на управителя на фирмата, стопанисваща хотела”, посочи още Диана Карамишева от РЗИ-Благоевград.

След сигнал на телефон 112 екипът на РЗИ направи проверка в друг хотел. Този път в Добринище. Там не бяха открити нарушения.

Глобите за неспазване на разпорежданията на здравните власти са от 300 до 500 лева за физическите лица и от 500 до 2000 лв. за юридическите.

На територията на област Благоевград от инспектори на РЗИ-Благоевград, съвместно със служители на МВР, са извършени общо 132 проверки на обекти с обществено предназначение в периода от 12-14.02.2021 г. Констатирани са нарушения в 12 от проверените обекти. Съставени са 8 акта и са изпратени 4 броя покани за съставяне на актове за административни нарушения на фирмите, стопанисващи обектите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular