Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилските гимнастички на Елена Близнакова играха в ритъма на танца на гръцкия...

Кюстендилските гимнастички на Елена Близнакова играха в ритъма на танца на гръцкия остров Кефалония

 

Плажното парти

Слънчева Кефалония за 29- ти път събра спортисти от няколко държави на фестивала Гимнастика за всички “Ана Поляту”. От 2014 година фестивалът носи името Ана Поляту, в памет на гръцката художествена гимнастичка, починала при катастрофа. Тя е кефалонийка и е възпитаничка на школата на Ставрос Басхиарди и Божена Бартковска – организатори на фестивала.

Елена Близнакова и нейните състезателки

За поредна година гръцкият остров живя и диша в ритъма на танца и гимнастиката. Фестивалът започва с парад на отборите и откриване в Аргостоли. Програмата за всички бе пътува с ферибот до Ликсури, посещение на Фрагата, дни на плажно парти и финалът в голямата спортна зала на Аргостоли.

Кюстендилските гимнастички се предстaвиха с три танца

България бе представена от гимнастичките на Кюстендил. Нашите грации бяха водени от младата треньорка Елена Близнакова и взеха участие с три общи танца и две индивидуални съчетания на малките Даяна и Мартина. През цялото време на фестивала се танцува общ танц, като всяка година той е различен.

По време на парада

“Приятелствата между участниците са уникални, атмосферата също. Всички си обещаха да се срещнат отново догодина на същото място, на юбилейния 30- ти фестивал”, споделиха кюстендилските участнички, които отново обраха аплодисментите на публиката с изпълненията си.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular