Thursday, May 2, 2024
HomeСпортКюстендилският талант Нилана Колевска се докосна до най-добрите национални гимнастички

Кюстендилският талант Нилана Колевска се докосна до най-добрите национални гимнастички

  •  Грация на „Велбъжд” изигра композициите си на лагер награда пред изявени специалистки

 

Поредно признание за работата на кюстендилската школа по художествена гимнастика „Велбъжд” дойде в началото на 2020 година. Седем девойки младша възраст имаха възможност да се докоснат до работата на националните ни отбори в първите дни на януари. Сред тях бе и талантливата състезателка на „Велбъжд” Нилана Колевска.
„Нилана заедно с Дара Стоянова („Диляна прима”), София Павлова („Левски-Триадица”), Ивон Бошкилова („Левски”), Габриела Янева („Черноморец”), Алис Шакирова („Левски-Триадица”) и Жана Пенчева („Левски-Триадица”) са децата с най-добро класиране на тестирането за Олимпийско звено при родените 2007-2008 г. Тяхната награда от ТК / БФХГ за старанието им бе четиридневен лагер с най-добрите ни гимнастички. Така момичетата имаха шанса да се учат от любимките си, а в същото време да покажат и своите качества пред националните треньорки Бранимира Маркова и Валентина Иванова, които отделиха от времето си да изгледат техни съчетания и изкажат препоръки. В програмата на лагера имаха включен още балет с Мария Луканова и танци с Маргарита Будинова”, каза с гордост Валя Машова, президент на клуб „Велбъжд”.
Тя допълни, че в челната десетка на Олимпийското звено са още Сузан Пуладиан („Феникс”), Гергана Трендафилова („Тракия”) и Захара Йорданова („Академик”), като първите две вече са част от националния отбор ансамбъл девойки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular