Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендилски ученици събраха 850 лв. от сладкиши за лечението на болния Тони Костов

Кюстендилски ученици събраха 850 лв. от сладкиши за лечението на болния Тони Костов

С благотворителен кулинарен базар ученици от Шесто ОУ “Св. П. Хилендарски” отбелязаха Деня на християнското семейство и се включиха в каузата на болния Тони Костов. Момичетата и момчетата от всички класове приготвиха кулинарни изкушения, които бяха изложени в коридорите на учебното заведение и продадени на съученици, учители, приятели и родители.

Учениците организираха благотворителен кулинарен базар.

Със съдействието на своите родители, които също се включиха в кампанията, всички заедно събраха 850 лв. Парите ще бъдат дарени за лечението на 20-годишния Тони. Това бе и първата такава инициатива в Кюстендил по набиране на средства в помощ на Тони Костов, който е болен от остра лимфобластна левкемия (pre-B ALL). Следващата благотворителна проява в помощ на Тони ще бъде на 24 ноември, събота, когато на площад “Велбъжд” от 12,30 ще има базар – купете сладка – подарете надежда на едно слънчево момче!

Децата събраха 850 лв. в помощ на Тони Костов.

За тогава бе насрочена акция в помощ на малката Стефи, на която предстои операция на очите в Германия. Със съгласието на нейните родители, събрани от благотворителните базар и концерт на 24 ноември, ще бъдат разделени за двете каузи – за Стефи и за Тони.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular