Monday, May 6, 2024
HomeСпорт„Кюстендил”-„Ботев” (Ихтиман) и „Беласица”-„Левски” сред най-оспорваните двубои в ЮЗ трета лига

„Кюстендил”-„Ботев” (Ихтиман) и „Беласица”-„Левски” сред най-оспорваните двубои в ЮЗ трета лига

10 мача от 7-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига ще се играят в събота от 17 часа по терените на Югозападна България. В Етрополе отборът на „Чавдар” ще домакинства на „Пирин 2” (Благоевград). Отборът на домакините, който заема пето място във временното класиране с 13 точки, ще търси победа на всяка цена, за да запази шансовете си за атакуване на първото място. „Нямаме контузени и наказани футболисти. Стремежът ни е във всеки мач да играем по-добре от предишния. Само със сериозно отношение към противниковите футболисти можем да печелим двубоите, сподели старши треньорът на „Чавдар” Йордан Юруков. Наставникът на гостите Ради Бачев сподели, че няма да може да разчита на контузения Вергил Янев заради операция на връзка на крака след контузия от мача срещу „Вихрен”. „Очаква ни тежък двубой срещу един от силните отбори в групата. Излизаме на терена да покажем добра игра”, заяви Бачев.

Шестият във временното класиране отбор на „Гранит” приема на стадиона във Владая 15-ия „Хебър 2” (Пазарджик). „Стягаме се за победа. Гостите няма с какво да ни изненадат”, сподели изпълнителният директор на „Гранит” Илиян Петров.

На стадион „Цар Самуил” отборът на „Беласица” ще домакинства на „Левски” (Чепинци). В отбора на домакините няма да вземат участие контузените Иван Иванов и Атанас Димитров. Трениращият след операция Божидар Янков се готви с колегите си, но не е готов за пълноценна игра и отпада от сметките на наставника си. „Независимо от отсъствието на тримата, футболистите, на които ще гласувам доверие в този мач, трябва да играят на ниво и да изпълнят моите указания, за да се стигне до спечелване на трите точки, и то с убедителна разлика”, сподели старши треньорът на „Беласица” Саша Симонович. Президентът на „Левски” (Чепинци) Георги Милков заяви: „Беласица” е най-добрият отбор в групата, според мен, и ще ни бъде изключително тежко. Ще направим всичко възможно да покажем прилична игра”. На стадион „Христо Ботев” в Ботевград ще се изиграе дерби мачът на кръга между отборите на „Балкан” и „Оборище” (Панагюрище). Гостите са временен водач в таблицата и са без загуба. Президентът им Илия Анчев сподели, че нагласата на футболистите е да излязат с чест от мача и да докажат, че ненапразно са на върха на таблицата. В отбора на домакините няма да играе Йордан Апостолов – наказан за три срещи. „Ще се опитаме да нанесем първата загуба на тима от Панагюрище”, сподели старши треньорът на „Балкан” Иван Редовски.

В Бистрица ще се срещнат на терена отборите на местния „Витоша” и „Сливнишки герой” (Сливница). „Само при победа ще запазим шансовете си за атакуване на първото място. Играхме мач за Купа България срещу „Хебър” (Пазарджик) в изминалия вторник. Надявам се моите възпитаници да се възстановят за съботния двубой и да се поздравим с победа срещу един от добрите отбори в групата – този на „Сливнишки герой”, сподели старши треньорът на „Витоша” Николай Христозов. Наставникът на гостите Петър Малинов заяви, че няма притеснение за гостуването, познава добре играта на „Витоша” и смята да ги изненада в събота.

На стадион „Септември” в град Разлог ще се срещнат местният „Пирин” и „Костинброд” от едноименния град. В отбора на гостите няма да играе наказаният Майкъл Георгиев. „Последните три срещи загубихме от отбори – кандидати за първото място – „Беласица”, „Витоша” и „Балкан”. Вече няма накъде, независимо че сме гости, и ще търсим начин за излизане с успех от мача в Разлог”, сподели Любомир Божанков от ФК „Костинброд”.

Отборът на „Септември 2” (София) ще домакинства на „Надежда” (Доброславци). Единственото безпокойство в треньорския щаб на домакините е какви футболисти ще им бъдат подадени от колегите, водещи първия отбор на клуба. „Независимо от всичко, се стягаме за победа. Няма да ни бъде леко, въпреки че гостите са последни в таблицата и нямат спечелена точка, което не отговаря на истинските възможности на отбора на „Надежда”, според мен”, сподели изпълнителният директор на „Септември 2” Любомир Симов.

На градския стадион в Гоце Делчев ще се срещнат местният „Пирин” и „Банско” от едноименния град. „Стягаме се за истинско съседско дерби, което се надявам да спечелим”, сподели Ради Джугданов от треньорския щаб на „Пирин” (Гоце Делчев). В отбора на гостите няма да играе наказаният защитник Йордан Лечов заради червения картон от мача за Купа България срещу „Созопол”, игран на стадион „Свети Петър”. Контузен е и централният нападател Боби Хазуров, който получи контузия в глезена в мача срещу „Созопол”. „Три мача за шест дни – срещу ЦСКА – приятелски, „Созопол” – Купа България, и „Пирин” (Гоце Делчев) – за първенството. Надявам се футболистите да покажат мъжество и да изиграят срещата на ниво и да се поздравим, макар и с частичен успех от този двубой”, сподели Ели Маркес – старши треньор на „Банско”.

На градския стадион в Сандански местният „Вихрен” ще приеме „Рилски спортист” (Самоков). В отбора на домакините ще вземат участие новопривлечените Ивайло Яначков – вратар, и защитникът Веселин Минев. „Надявам се с привличането на тези опитни футболисти и игра с повече самочувствие на момчетата и с подкрепата на феновете да се поздравим с победа срещу „Рилски спортист” (Самоков), при които играе известният голаджия Петко Петков”, сподели старши треньорът Емил Велев-Кокала.

На стадион „Осогово” в град Кюстендил едноименният тим ще домакинства на „Ботев” (Ихтиман). В този мач отборът на домакините ще бъде лишен от участието на Любомир Граминов заради контузия от мача срещу „Вихрен”. „Очаква ни доста оспорван двубой срещу отбора на „Ботев” (Ихтиман), в който играят много опитни футболисти, с дълъг стаж в професионалния футбол. Излизаме за победа и така да съхраним надеждите си за атакуване на първото място”, сподели Николай Николов-Чезето -старши треньор на ФК „Кюстендил”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular