Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилКюстендил попиля с 4:1 дубъла на Славия в Овча купел

Кюстендил попиля с 4:1 дубъла на Славия в Овча купел

На терена с изкуствено покритие на помощното игрище в комплекс „Славия” в Овча купел в мач от 15-и кръг за първенството на Югозападна Трета лига се срещнаха дублиращият тим на столичния клуб и ФК Кюстендил.

Срещата започна с натиск на отбора на гостите. Първия пропуск за четата на Мартин Йорданов направи Марио Евтимов. В 27-ма минута след отлична контраатака Виктор Анастасов центрира от фланга в наказателното поле на домакините и Димитър Терзийски с глава простреля стража на „белите” Илиян Илиев за 0:1. По-късно Димитър Терзийски отблизо уцели гредата зад Илиян Илиев. До края на първото полувреме опитите на футболистите да променят резултата се оказаха безрезултатни.

През втората част на срещата надмощието на възпитаниците на Мартин Йорданов бе тотално. В 54-та минута Евгени Гроздин с дълъг пас намери Марио Евтимов в наказателното поле на домакините, последният овладя кълбото, излъга трима от изпречилите му се защитници и търкулна топката в мрежата на Илиян Илиев за 0:2. В 61-ва минута Марио Евтимов след центриране отляво в наказателното поле на домакините свали топката с глава към Димитър Терзийски и той от движение направи резултата класически – 0:3. Шест минути по-късно Кристиян Балов от отбора на Славия ІІ се възползва от груба грешка в защитата на ФК Кюстендил и изпрати топката в мрежата на вратаря Александър Михайлов за 1:3. В самия край на мача след атака на гостуващия тим Евгени Зюмбулев отдясно центрира в наказателното поле на домакините и там Майкъл Георгиев с глава накара противниковия вратар Илиян Илиев да вади топката от мрежата си за 1:4.
След мача наставникът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов определи победата на своя тим като напълно заслужена, след като упражни тотален натиск през целия мач срещу дубъла на Славия (София). В петък на стадион „Осогово” ФК Кюстендил ще домакинства на ЦСКА ІІ (София).

 

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular