Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБанскоОборище и Банско завъртяха нулите на „Орчо Войвода“

Оборище и Банско завъртяха нулите на „Орчо Войвода“

На стадион „Орчо Войвода” в мач от 15-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на Оборище (Панагюрище) и Банско Тиим Сдружение. До 20-та минута отборът на гостите упражни лек превес на терена. Най-чистото си голово положение те проиграха чрез Теодор Чолев, който не успя да изненада вратаря на домакините Калин Дончев. Веднъж и вратарят на Банско Атанас Тъпигьозов прояви вещина, като отрази насочената топка от Симеон Иванов от отбора на домакините.

През втората част на срещата мачът премина равностойно и не се стигаше до чисти голови положения. В 81-ва минута резервата Владислав Златинов центрира удачна топка към другия резервен футболист Иван Георгиев. Той от воле озори вратаря на Оборище Калин Дончев, който прояви майсторство и изби топката. В 86-та минута главният съдия Кирил Кирилов (който ръководи отлично срещата, асистиран от Димитър Стоилов и Мартин Мирчев) показа втори жълт и червен картон на Асен Либяховски от гостуващия тим за задържане на противников нападател и остави отбора на гостите с човек по-малко на терена до края на мача.
За отбелязване е, че в този мач от ФК Оборище предоставиха за игра две топки за игра при зимни условия, които са били по-леки и просто не са ставали за нормална игра на терена.

От треньорския щаб на гостуващия тим споделиха, че съдийската тройка е била на ниво и с действията си не е повлияла на развоя и крайния резултат на мача.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular