Friday, May 3, 2024
HomeСпортЛевски (Крупник) победи Левуново с 5:1 като гост

Левски (Крупник) победи Левуново с 5:1 като гост

На стадиона в с.Дамяница в мач от 20-и кръг за първенството на А Областна група „Струма“ се срещнаха отборите на Левуново 2014 и Левски-Крупник 2008 от с. Крупник. Още след първия съдийски сигнал футболистите от гостуващия тим се впуснаха да отбележат гол. В 5-та минута при бърза контраатака топката бе насочена към Ивайло Спасов, който отблизо не успя да простреля вратаря на домакините. В 10-а минута Николай Цветков реализира поредната атака на своя тим и резултатът бе открит за 0:1. До края на полувремето футболистите на Левски се озоваха на няколко пъти срещу вратаря на Левуново 2014, но не се стигна до покачване на резултата.
През втората част на срещата нещата не се промениха. Отборът, който по-често атакуваше, бе този от Крупник. Ивайло Спасов от отбора на Левски попадна в прегръдките на колегите си след красиво попадение за 0:2.
В 60-та минута след центриране в наказателното поле на домакините Олег Тошев скочи над всички и с глава направи резултата 0:3. При поредно центриране на отбора на Левски в наказателното поле на Левуново Красимир Самарджийски се оказа най-съобразителен и покачи резултата на 0:4. Петото попадение за отбора на Левскиотбеляза Мартин Лазаров в 80-а минута. Десет минути преди това домакините успяха да отбележат почетно попадение. Краен резултат – 1:5.
След тази победа отборът на Левски-Крупник 2008 е на второ място във временното класиране с 39 точки от 17 изиграни мача – с две точки по-малко от временния водач Перун, който е с 18 изиграни мача. Отборът на Левуново-2014 е на 9-о място с 19 точки от 19 изиграни мача.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular