Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионБобов долЛистата на „Има такъв народ” в 10 МИР –Кюстендил - хора, които...

Листата на „Има такъв народ” в 10 МИР –Кюстендил – хора, които знаят цената на труда и успеха и какво стои зад тях

Сред основните приоритети на ИТН ще бъдат реформи в енергетиката, здравеопазването и съдебната система

Подобряване на инфраструктурата, развитието на туризма и земеделието са задачите в региона

ПП „Има такъв народ“ представи листата си с кандидати за народни представители в област Кюстендил.На пресконференция в Дупница те очертаха основните приоритети за бъдещето управление на страната, перспективите пред региона и управлението на ковид кризата.

„Ако мога с две думи да обобщя каква е листата ни за област Кюстендил ще кажа, че това са хора, които знаят цената на труда и успеха и какво стои зад тях”, заяви главният секретар на ИТН Виктория Василева, която е водач на листата в 10 МИР-Кюстендил.

Виктория Василева е завършила УНСС със специалност „Външна търговия и международен маркетинг“. В момента завършва магистратура по антитероризъм и дипломация в Нов български университет.Професионалният й стаж е в АЕЦ „Козлодуй“, печатни и електронни медии, както и в администрацията и частния бизнес. Била е народен представител в 38-то НС от СДС.Бе заместник председател на 46 Народно събрание.

Втора в листата е Снежанка Траянска, областен координатор на партията. Тя е магистър „Счетоводство и контрол“, има и висше образование „Агробизнес“, управлява собствен бизнес в областта на счетоводството и транспорта, работи и като експерт икономист към Окръжен съд-Кюстендил .Тя съобщи, че няма политически опит, но има много такъв натрупан в областта на бизнеса. „Смело мога да кажа, че всеки ден съм в контакти с хората от различни сфери.Имам счетоводна къща и познавам до болка проблемите на предприемачите и обикновените граждани.Ако имам шанса да вляза в 47 –то Народно събрание бих работила в посока да обърна погледа на политиката към бизнеса”, разказа Траянска.

Трети в листата е стоматологът от Дупница д-р Здравко Данаилов, който е общински координатор на ИТН за Дупница. Той има натрупан 21 годишен стаж като зъболекар. Работил е в Дупница и съседните села. Няма политически опит зад гърба си , като за втори път участва в качеството си на кандидат за народен представител от листата на Има такъв народ.
Четвърти е футболната легенда на „Марек“- Янек Кючуков,
„Работя в сферата на професионалния спорт от 15 години като треньор, старши -треньор и ръководител, изпълнителен директор, директор на школа ДЮШ . Запознат съм с много от проблемите в спорта и мога да бъда полезен в тази сфера“, каза Кючуков.

Теодора Ганева е от Рила, като има 18 годишен опит в публичната държавна администрация. „Познавам проблемите на администрацията и смятам, че има какво да кажа и покажа като недъг на администрацията, като се надявам мнението ми да бъде чуто”, заяви Ганева.

Инж. Димитър Джоргов е общински координатор за Сапарева баня. Той е строителен инженер.„Член съм на ИТН от самото учредяване, защото напълно споделям философията, принципите и целите, които преследва партията. Не се вписвам в типичния образ на политик, но съм от онези млади хора, които искат реална промяна, а не само да стоят и гледат как държавата се управлява от този порочен политико-олигархичен модел. Убеден съм, че „Има такъв народ“ освен с морал, чест и последователност разполага и с експерти във всички области, за да се осъществят така необходимите реформи“, каза той.

Лилия Станчева е от Бобов дол, има две инженерни специалности в областта на екологията и полезните изкопаеми и рециклиране на отпадъци.„За първи път съм поканена от „Има такъв народ”, за да участвам в предстоящите избори. Заставям с гордост зад тях, защото споделям техните виждания за политика и промяна и вярвам, че заедно ще участваме в промяната и новото начало“, посочи тя.

Милен Георгиев е общински координатор на партията за Кюстендил. Той е на 31 години. Завършил е кинезитерапия, занимава също със земеделие, управител е на спортен клуб и управлява бизнес, осъществяващ международна търговия.
„За първи път съм в листата.Мисля, че има с какво да помогна на нашата област и нашата държава. “, каза той.

Виктория Василева обясни и качествата на добрия политик. „За да бъдеш добър политик , трябва да бъдеш добър професионалист в дадена сфера. Защото, политиката означава да ковеш съдбата на милиони хора чрез закони, каквато е работата на Народното събрание към което сме се запътили. За да правиш добри закони обаче, трябва да познаваш добре съответната материята, в която работиш. В продължение на много години се нагледахме на закони, които са направени от хора, които никога не са работили в съответната сфера или умишлено правени лобистки поправки, които са написани на коленце в пет без десет. И виждаме какъв е ефектът от това законодателство – изключително лошо качество на законодателството, което създава повече проблеми, отколкото да решава такива.А целта на законите е да предотвратяват проблемите, а не да ги създават. За да бъдат хората добри политици, те трябва да са почтени и професионалисти. И това е достатъчно условие, за да почнеш да се занимаваш с политика “, посочи водачът на листата и главен секретар на ИТН Виктория Василева.

Сред основните приоритети на „Има такъв народ” , ако сформират правителство са : Спешни законодателни промени в сферата на енергетиката, с цел овладяване кризата с високите цени на вносителите на крайния продукт на електроенергията. Спешни промени и реформи в сферата на здравеопазването, заради изключително тежкото състояние на цялата система и продължаване на съдебната реформа, започната в миналия парламент.

Приоритетите на партията за област Кюстендил ще бъдат насочени в областта инфраструктурата, развитието на туризма и земеделието.
„Областта има подходящи условия за развитие на исторически, културен и спа туризъм, както и производството на плодове и зеленчуци. В областта има условия, има и традиции, просто тези сфери трябва да бъдат издигнати на ново ниво, за да носят повече добавена стойност, както на областта, така и на страната като цяло”, заяви Василева.

Кандидатите за народни представители от „Има такъв народ”, засегнаха и въпроси свързани с управлението на кризата от COVID-19. Виктория Василева заяви, че ако на база анализ служебното правителство прецени, че няма да може държавата да се справи, то не вижда нищо срамно в това да бъде поискана помощ от Европейския съюз, както направи Румъния. „Не мога да давам съвети на служебното правителство, защото то носи отговорност за управленските си действия. Щом са избрани за министри, това означава, че би трябвало да имат достатъчно капацитет и опит, за да взимат подобни решения и да носят отговорност .Ако имаме нужда от помощ, нека държавата поиска помощ. За съжаление в момента ние сме в позиция, в която не можем да направим реална оценка на ресурсите, с които разполага държавата, просто защото не разполагаме с данни”, заяви Василева.
„Насяно съм със ситуацията на местно ниво с пандемията. Има недостиг на лекари, медицински сестри и санитари. Болниците са препълнени и е много голям проблем да се намери свободно легло в отделенията. Стига се до момент да се молиш, за да се настанят тежко болни.Ситуацията в момента е много тежка, може би е най-тежка от началото на пандемията. В другите европейски държави постепенно всяка една следваща вълна става все по-лека, а при нас положението е обратното .Настина е много тежко“, посочи д-р Данаилов.
Виктория Василева заяви, че въпросът за необходимостта от въвеждане на локдаун не е партиен. „Когато става въпрос за здравето на хората, то на първо място стои личната отговорност на всеки един от нас. Първо за личното му здраве, след това за това за неговото отношение към близките, семейството,познати и колегите. Каквато и позиция да вземем ние като националното ръководство, няма никакво значение дали тя е правилна или грешна, ако тя не се споделя от хората. В тази ситуация ние казваме, че за нас ваксинацията е лично решение, което всеки трябва да вземе самостоятелно и без то да е под натиск. Всичко, което касае справянето с тази кризата е отговорност на правителството и то е призвано да вземе необходимите мерки, за да бъде овладяна тази криза. Според мен се докарахме до това ниво, защото още от самото началото в България нещата тръгнаха накриво с начина, по който бе управлявана тази криза и начина, по се комуникираше с хората и обясняваха нещата. Целият ресурс беше хвърлен за това хората да бъдат уплашени до крайна степен, да им се създаде чувството за неувереност и страх. От там насетне си представете как един човек, който умира от ужас, след това разсъждава трезво и спокойно. И след това сядаш да му обясниш предимствата на ваксините и опасностите, за да може той да вземе самостоятелно и информирано решение. Сега се опитваме да овладеем последиците от кризата, която самите ние създадохме. Така се стигна до недоверието към институциите и науката“, посочи още Василева.

Хората и бизнесът се нуждаят от сигурност и да се успокоят.Това заяви Снежанка Траянска, областен координатор на ИТН и втора в листата в предстоящата предизборна надпревара.
„Хората нямат сигурност за утрешния ден, а те и работодателите имат нужда от спокойствие, за това че ще има заплати, а сметките и вноските ще бъдат платени.Трябва да бъдат достъпни средства, които да помогнат реално – бързо и сега. В предходната мярка 60/40 се изписваха тонове книги, за да докажем, че имаме нужда от помощ, а тази информация се съдържа в масивите на НАП и не е нужно всеки път да се изписват таблици и таблици, след това да ги входираме, след това някога да ги разгледа администрацията и след това някога хората да получат някакви пари. Хората дължат парите сега и те трябва да са наясно на коя дата ще получат определена сума за покриване на разходите. Това именно трябва да бъде точка едно от дневния ред. Другото важно е да се възстановят социалните контакти на децата.Нужна е и яснота и отчетност на програмите за усвояване на европейските фондове. Трябва да има публичност, защото сега се изписват едни пари, които потъват в нечии джобове“, посочи Траянска.Тя заяви, че в региона има проблем и с реализацията на произведените плодове и зеленчуци и се надява, че в бъдеще ще има възможността да работи за неговото преодоляване.
Главният секретар на ИТН и водач на листата Виктория Василева се надява, че ще има по-висока избирателна активност на предстоящите избори и хората ще упражнят едно от най-висшите си човешки права, като прикани хората да изберат бюлетина № 24.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular