Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПетричЛокомотив (София) с отборната титла по бокс в Петрич

Локомотив (София) с отборната титла по бокс в Петрич

Ташко СУЛЬОТОВ

От 8 до 12 ноември в зала „Арена Петрич“ се проведе ІІ кръг от държавното лично и отборно първенство по бокс за юноши. В него взеха участие 181 състезатели от 43 клуба в страната.
В последния 4-ти ден 24 боксьори от 12 категории се бориха за златните медали. И тук преимуществото бе на страната на столичния „Локомотив” с треньор Борислав Георгиев.

Боксьорите на столичните „железничари“ завършиха с 12 медала. Те спечелиха общо 6 златни, 2 сребърни и 4 бронзови отличия, което им донесе и първата позиция в класирането и по медали. Представителите на Локомотив събраха 97 точки. На второ място са талантите на Сторм (София). Третата позиция бе за ЦСКА София.
С най-голям интерес в залата се очакваше 10-тата по ред среща за последния ден в категория 80 кг между Стоян Петров и БК Беласица (Петрич) и Ивайло Петров от Локомотив (София). И когато се очакваше победа за петричкия боксьор, съдията на ринга Бисер Костадинов от Бургас на няколко пъти се намеси несправедливо в негова вреда и с това подведе останалите си колеги отвън. При това положение беше присъдена победа с 3:0 гласа за Ивайло Петров. Последва бурно освиркване от страна на зрителите в залата по адрес на съдията Костадинов.
След приключването на първенството, главният съдия Красимир Нечев връчи купи на първите трима в крайното класиране.

Мнение за този турнир дадоха главният съдия Красимир Нечев и треньора на отбора победител Борислав Георгиев, който е и личен треньор на олимпийската шампионка Стойка Кръстева,  с която вече работят като колеги в клуба на железничарите.
„Турнирът премина на много високо равнище, за което благодаря на организаторите и домакините в залата. Срещите преминаха при голяма дисциплина и ред. Бяха осигурени международни съдии по бокс, като Павел Павлов и Коце Благоев  от София, Димитър Кочев от Пловдив, Бисер Костадинов от Бургас и съдиите от републиканска категория Недко Недев от Ямбол, Георги Георгиев от Варна и Алберт Михайлов от Габрово”, сподели Красимир Нечев.

„Имаме високи цели и се надяваме да ги постигнем, защото разполагаме с отлична материална база и сме финансово обезпечени. Даваме състезатели във всички национални гарнитури по бокс на страната. Радвам се, че ще работим заедно с олимпийската шампионка Стойка Кръстева. Давам висока оценка за организацията на турнира в Петрич. Бяхме посрещнати много радушно и топло навсякъде – в местните хотели и в „Арена Петрич”, сподели Борислав Георгиев, треньор на БК Локомотив.

RELATED ARTICLES

Most Popular