Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградЛюбимецът Калин Врачански започна репетиции на маса в Благоевград

Любимецът Калин Врачански започна репетиции на маса в Благоевград

Поляха с шампанско за успешен старт пиесата „Съмнение“ на Шанли

Благоевградският театър започна репетиции на маса на пиесата „Съмнение“ от Джон Патрик Шанли.
В една от главните роли е популярният актьор Калин Врачански. Екипът се събра за първи път и гръмна бутилка шампанско за успех.
Отличената с награди „Пуицър” и „Тони” пиеса на световноизвестния драматург и сценарист се поставя за първи път на българска сцена. С нетърпение се очаква премиерата й в Драматичен театър “Никола Вапцаров” – Благоевград през декември.
Режисьор е Стайко Мурджев. Сценографията и костюмите са дело на Петя Боюков, а музиката – на Петър Дундаков.

Снимки: Драматичен театър „Никола Вапцаров“

Участват: Калин Врачански, Станка Калчева, Мариана Бонева и Биляна Дилкова.
Калин Врачански е роден на 9 юни 1981 г. в Червен бряг, израснал е в Мездра. Учи банково дело в гимназията в Роман. През 2002 г. завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков. От 2008-а до 2012-а е в трупата на театър „София“. Играл е и на сцените на кърджалийския и пазарджишкия театър и в „199“. Прави запомнящи се роли като Квазимодо в „Парижката Света Богородица“, Фердинанд фон Валтер в „Коварство и любов“, Хлестаков в „Ревизор“ (театър „София“), Остап Бендер в „Златният телец“ (Сатиричен театър) и инвалид в „Гарванът“ (Театър 199). Няколко години е гласът на тв канала Fox Life от стартирането му в България през 2005 г., а от 2012 г. е гласът на Fox.

Снима се в няколко филма, в сериалите „Забранена любов“ и „Дървото на живота“.
Ролята на Камен в сериала „Стъклен дом“ го направи широко популярен и беше обявен за секссимвол.
През 2012 г. получи наградата „Любимец 13“ за ролята си на Д’Артанян в „Тримата мускетари“ (театър „София“). През април 2015 г. получи наградата за най-добра мъжка роля за филма „Вила Роза“ на Фестивала на независимото кино в Париж.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular