Thursday, May 2, 2024
HomeКриминалниМайката от Сандански, обвинена в убийството на децата си, осъди бащата

Майката от Сандански, обвинена в убийството на децата си, осъди бащата

Кристина Дунчева – майката, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, осъди бащата Георги Трайков по делото за домашно насилие.

Районният съд в Сандански наложи ограничителни мерки на Трайков да не я приближава на по-малко от 200 метра в срок една година, както и да не приближава дома й или местоработата й.

Освен това, трябва да изплати глоба в размер на 1 000 лв.

Кристина обаче остава в ареста в Благоевград с обвинение за убийство на двете й деца.

Като много закъсняло, но правилно определиха решението на съда близките на Кристина. Преди трагедията тя е подала жалба в съда срещу Георги, в която казва, че той системно я тормози психически и физически.

По време на заседанието се разбра, че Георги Трайков също е подал жалба за домашно насилие срещу майката на децата си, но съдът я отхвърли като неоснователна.

Младата жена е в следствения арест от 19 ноември 2020 г., когато уби двете си деца – 5-годишния Васил и 3-годишната Ивон в семейното жилище на ул. “Скопие” в Сандански. Тя бе задържана и обвинена в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите.

Три дни след тежкото престъпление адвокатът на Кристина Дунчева обясни, че тя е крайно физически, сексуално и психически изтормозен човек, който не е признал обаче за извършването на подобно престъпление въпреки уликите.

Снимка: Фейсбук

RELATED ARTICLES

Most Popular