Friday, May 3, 2024
HomeОбществоКампания събра 9055 лв. за болницата в Разлог

Кампания събра 9055 лв. за болницата в Разлог

Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“ – Разлог приключи успешно благотворителната коледна кампания „#ЗаедноЩеПобедим“. Тя бе организирана в партньорство с местния клуб по таекуондо „Чо Елит“ и община Разлог.

Бяха отпечатани и пуснати в продажба 9 892 билета с номинална стойност от 1 лев за коледна лотария, а в 23 обекта в община Разлог и в Белица бяха поставени дарителски кутии. Събраните средства са предназначени за купуване на кислородни апарати за МБАЛ – Разлог, която обслужва жителите на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда.

В кампанията се включиха над 80 представители на малкия и средния бизнес, които предоставиха наградите за лотарията. Тегленето на печелившите билети в лотарията беше излъчено на живо на 22 декември 2020 година.На 12 януари 2021 година, в присъствието на нотариус Сашка Витанова от Разлог, събраните средства бяха официално отчетени. Съставеният констативен протокол подробно описва средствата на обща стойност 9 055 лева – 1 019 лева от дарителските кутии и  8036 лева – от лотарията.

„Нямаше да се справим и да постигнем тези резултати без доброволното участие на нашите приятели и съграждани, които активно участваха в разпространението и продажбата на билетите. Благодарим на всички, които се включиха в кампанията и станаха дарители на МБАЛ – Разлог!“, заявиха от сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“

 

RELATED ARTICLES

Most Popular