Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградМакедонският представител на "Евровизия" - с корени от Струмяни

Македонският представител на “Евровизия” – с корени от Струмяни

Представителят на Република Северна Македония на “Евровизия” Васил Гарванлиев е с корен от село Игралище, община Струмяни.

Това стана ясно от видеообръщение на певеца във фейсбук.

36-годишният Васил се обърна към македонската общественост, за да обясни защо има български паспорт и защо промени клипа към песента си, в който се вижда бяло, зелено, червено – българското знаме. Това разгневи много хора в РС Македония и дори вече има петиция за отстраняването му от участие в песенния конкурс. Поради тази причина се наложи кадрите с българския флаг да бъдат отрязани от видеото.

“В музиката няма политика, няма раса, няма цвят. Има любов, човещина, енергия. Ако някой се е обидил от това, което направих – не е нарочно. Случайно е. Извинявам се от все сърце, не се извинявам за това, което съм”, казва Гарванлиев.

Васил обясни, че майката на баща му е родена в българското село Игралище, което той казва, че е до Петрич, но попада в границите на община Струмяни. Допълва, че от 21 г. семейството му има българско гражданство.

Интересен факт е, че село Игралище, откъдето са корените на Васил, получава името си заради игрите и веселията, музиката и танците, които са се провеждали от векове в околностите му. Това е добър знак за младия певец с двойно гражданство, който ще представи страната си на най-големия песенен конкурс в Европа, коментираха зрители на “Евровизия” от община Струмяни.

Днес в Игралище живеят по-малко от 300 души.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular