Sunday, May 5, 2024
HomeСпорт„Марек” вкара осем на „Велбъжд” в Дупница

„Марек” вкара осем на „Велбъжд” в Дупница

Около 100-тина души дойдоха да наблюдават мача за купата на АФЛ между отборите на „Марек” и „Велбъжд” (Кюстендил). Срещата се игра при много студено време и непрекъснат дъжд. Течеше първата минута в двубоя и Димитър Владимиров зарадва феновете си с красиво попадение за 1:0. В 8-ата и 16-ата минута Джордж Николов доведе резултата до 3:0. В 28-ата минута след поредна атака на „Марек” Антонио Арсов покачи на 4:0.
През втората част на срещата отново пълен господар на терена бе отборът на домакините. Рубриката „Гол след гол” продължи на стадион „Бончук”. В 47-ата минута Иван Георгиев накара вратаря на гостите за пети път да вади кълбото от мрежата си. В 60-ата минута Симеон Димитров покачи на 6:0. Две минути по-късно Иван Влахов зарадва за седми път феновете на „Марек”. Осем минути преди края Димитър Чечев оформи крайното 8:0.
С тази победа отборът на „Марек” без много усилия стана областен първенец на Кюстендилска област и продължава в следващия етап за купата на АФЛ.
„Стана хубав мач за нашия отбор. Дадохме шанс на млади футболисти. Отново на ниво бе 15-годишният Валентин Йорданов, който бе вътрешен халф и направи много добро впечатление с играта си на всички, присъстващи на стадиона. Вече мислим за мача от 9-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига срещу „Ботев” (Ихтиман) в събота. В отбора на гостите спешно е картотекиран Атанас Курдов, който тренираше с отбора на „Левски”, но от няколко дни е с фланелката на „Ботев” (Ихтиман) и е със съществени заслуги за победата, която постигнаха срещу „Нефтохимик” за Купата на България и ще чакат отбора на ЦСКА в Ихтиман. Ще ни бъде много трудно в събота, но всичко зависи от играта на нашите момчета. Надявам се да излезем с чест от двубоя”, сподели Цветан Видински -президент на ФК „Марек”.

RELATED ARTICLES

Most Popular