Thursday, May 9, 2024
HomeСпорт„Марек-Дигеста” спечели първо място на турнир в Пловдив, поканиха трима тенисисти от Дупница...

„Марек-Дигеста” спечели първо място на турнир в Пловдив, поканиха трима тенисисти от Дупница в националния отбор

Радослав Котев, Георги Гогов, Христо Христев и Божин Ангелов се представиха много успешно

Дупнишкият клуб по тенис на маса „Марек-Дигеста” се представи много силно в първия кръг на Националния турнир „Млад олимпиец” за състезатели до 18 години, който се проведе в Пловдив.
Въпреки тежката конкуренция от над 90 юноши и четиримата дупничани Радослав Котев, Георги Гогов, Христо Христев и Божин Ангелов се представиха на ниво. Котев дори успя да стане вицешампион, демонстрирайки невероятна форма.

Тенисистите от „Марек-Дигеста” с треньора Веселин Георгиев (най-вляво) и председателя Любомир Ганчев (вторият отдясно наляво)

Той спечели 8 последователни победи по пътя си към финала, където загуби от представителя на „Стоянстрой” Мартин Петров с 1:3 гейма. На полуфинала Котев се наложи над своя съотборник Георги Гогов, който трябваше да се задоволи с бронзов медал.
Христо Христев също допусна едно-единствено поражение, което бе на четвъртфиналите, докато Божин Ангелов остана на 12-о място.
Така и четиримата дупнишки тенисисти се класираха директно за втория етап на надпреварата. Нещо повече – състезателите на „Марек-Дигеста” спечелиха първото място в отборното класиране, благодарение на което си осигуриха участие в Държавното отборно първенство догодина.
„Поздравявам момчетата за страхотното представяне. Много се гордея с тях! Трима от юношите ни са поканени в националния отбор на България и ще представят родината ни”, сподели председателят на клуба Любомир Ганчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular