Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаМарек започна зимната си подготовка на стадион „Бончук“

Марек започна зимната си подготовка на стадион „Бончук“

С водосвет за здраве и успехи, извършен от отец Радослав Ваклин,  стартира зимната подготовка на мъжкия отбор на ФК Марек. Домакинът на отбора Васил Бонев хвърли вода от менче преди да излязат футболистите на терена. Веднага след това капитанът на отбора Александър Близнаков изведе отбора на стадион „Бончук“ в Дупница.

Eкипа на марекчани вече няма да се носи от Георги Божилов, за когото се говори че ще премине в прекия конкурент Чавдар (Етрополе), и от Симеон Димитров, който е студент в Софийски университет и ще си търси отбор наблизо, за да може едновременно със завършването на магистратура и да играе футбол. Новото име в отбора засега е опитният защитник Румен Сандев, за последно играл в Струмска Слава (Радомир). Очакват се още двама класни футболисти-защитник и атакуващ халф.

По известни причини ще се тренира едноразово на стадион „Бончук“. През първата седмица ще се заложи на физическата издръжливост на отбора. Зимната подготовка ще премине изцяло при местни условия.

Уточнени са контролните срещи, както следва:

На 18 януари срещу Спартак (Плевен);

На 20 януари срещу Левски ІІ (София);

На 28 януари срещу Рилски спортист (Самоков);

На 1 февруари срещу Пирин (Разлог);

На 4 февруари срещу Септември (Симитли);

На 11 февруари срещу Пирин (Гоце Делчев).

На старта на зимната подготовка присъства цялото ръководство на клуба, начело с президента Васил Василев, както и бизнесмените-спонсори, които помагат до момента на отбора.

„Имаме поставена цел пред старши треньора Танчо Калпаков, а тя е завръщане на мъжкия отбор на ФК Марек в професионалния футбол. Поради служебна заетост не можа да присъства кмета на общината, който по-късно се появи и разговаряхме по всички въпроси. Той ще продължи да помага с каквото може, като в момента се завършва помощния терен на спортния комплекс, известен като Шмиргела. Очаква се да бъде ползван от отбора през месец май”, сподели президентът на клуба Васил Василев.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular