Saturday, May 4, 2024
HomeСпортМарек не успя да победи дубъла на ЦСКА

Марек не успя да победи дубъла на ЦСКА

На стадиона в Панчарево се игра отложеният мач от втория кръг на втората част на първенството на Югозападна Трета лига между отборите на ЦСКА ІІ и Марек от град Дупница. Гостите  бяха по-близо до победата, но и играчите на Стамен Белчев имаха своите шансове на терена в клубната база в Панчарево.

Още в първата минута футболистите на Марек тръгнаха в атака, като Веско Любомиров по десния фланг пробяга с топката 15-ина метра, видя отляво Георги Божилов, насочи кълбото към него, той подаде на Александър Близнаков и накрая Николай Ганчев не бе точен срещу стража на армейците Алекс Божев. В 13-та минута отдясно последва високо центриране към Веско Любомиров в наказателното поле на домакините и нападателят на Марек не успя отблизо да отклони топката в мрежата. В 20-та минута вратарят на гостите подходи несериозно към насочената топка към Николай Ганчев, нападателят преодоля стража, но не успя да стреля в опразнената врата. Нов шанс за гол се откри пред Марек в 23-ата минута, но Александър Близнаков уцели дясната странична греда зад Алекс Божев. Седем минути по-късно и Георги Божилов опита късмета си, но вратарят на “червените” Алекс Божев отрази. ЦСКА отговори в 33-ата минута с хубав шут на Алесандро Николов, който обаче бе спасен от Константин Костадинов. В 41-ата минута Георги Чорбаджийски се възползва от грешка на Боян Стойнев, отне кълбото, напредна и със страхотен изстрел разтресе напречната греда на вратата на гостите, пазена от Константин Костадинов. Секунди преди почивката вратарят на домакините Алекс Божев подари топката на Николай Ганчев, чийто прехвърлящ удар обаче излезе в аут.

След почивката зрителите, между които около 70 от Дупница, начело с именития фен Румен Тимев, станаха свидетели на много интересни атаки пред двете врати. В 50-та минута Христо Каймакански след центриране от фаул скочи над всички в наказателното поле на армейците, но изпрати топката в аут. Три минути по-късно бърза контраатака на Марек завърши с неточен удар на Николай Ганчев. Влезлият в игра Даниел Гогов пораздвижи нещата на терена за отбора на гостуващия тим, като на два пъти с точни пасове намери колегите си в удобни за стрелба позиции, но отново неточният мерник бе причина да не се стигне до отбелязване на гол.

Този мач завърши при нулево равенство, като точковият актив на лидера в таблицата – Марек, е вече само с 6 точки преднина пред втория Кюстендил и седем пред Вихрен.

След мача старши треньорът на Марек Танчо Калпаков сподели: „Опитахме се да наложим нашата игра на терена. Срещнахме много добър противник в лицето на ЦСКА ІІ, воден от старши треньора Стамен Белчев. Главният съдия не отсъди дузпа в наша полза през първото полувреме за поваляне на Христо Каймакански в наказателното поле на домакините. По една греда уцелиха и двата отбора-първо Александър Близнаков за нас, а след това Георги Чорбаджийски за домакините. През второто полувреме вратарят на ЦСКА ІІ на два пъти направи груби грешки, но не успяхме да се възползваме от ситуацията. Заиграхме по-открито и отворихме пространство за отбора на ЦСКА ІІ, които на два пъти опитаха да обстрелват нашата врата, но Константин Костадинов бе на мястото си и не допусна топката зад себе си. Като цяло стана добър мач. Играхме срещу отбор, в който играят много млади и талантливи футболисти, които ненапразно са участници в юношеските национални гарнитури на страната”.

Стамен Белчев, старши треньор на ЦСКА ІІ: „През първите 15 минути имаше превес за отбора на Марек, които проиграха едно чисто голово положение. Първо те уцелиха греда, после ние. През второто полувреме проиграхме по няколко голови ситуации и двата отбора. На база играта на терена резултатът е реален”.

Марек:

Константин Костадинов, Румен Сандев, Боян Стойнев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Димитър Илиев, Александър Близнаков, Милен Иванов, Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Георги Божилов (Росен Йорданов, Даниел Гогов, Стивън Анлегов)

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular