Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупница„Марек“ остана без нападатели за „Черноломец“ (Попово)

„Марек“ остана без нападатели за „Черноломец“ (Попово)

Президентът Цветан Видински: Евентуална среща с „Левски“ в следващия кръг е стимул, дано младите оправдаят очакванията

„Марек“ ще се опита да отстрани „Черноломец“ (Попово) в двубоя от 1/32-финалите за Купата на България без тримата си най-добри нападатели. Твърдите титуляри в атаката на дупничани Димитър Владимиров и Димитър Атанасов са контузени, докато Росен Йорданов има да изтърпява наказание за натрупани жълти картони. Бранителят Тони Стоичков също е аут от групата поради травма, а Филип Ангелов все още не е в оптимална кондиция за игра. Христо Каймакански пък е под въпрос и за участието му в мача ще се решава в последния момент.
Въпреки проблемите с отсъстващите футболисти от дупнишкия клуб изразиха пределната си мотивация за успех в сблъсъка.
Както е известно, жребият определи победителят от двойката да срещне столичния гранд „Левски“ в следващата фаза на надпреварата. Освен престиж това ще донесе и финансови дивиденти на отбора домакин. Така при евентуален мач срещу „сините“ дупничани ще могат да отчетат приходи от по-големия брой зрители, които ще дойдат на „Бончук“. Двубоят със сигурност ще бъде предаван и по телевизията, така че младите състезатели на „Марек“ ще могат да се покажат пред цяла България.
„Отиваме в Попово без нито един нападател. За съжаление Росен Йорданов е наказан, а Димитър Владимиров и Димитър Атанасов са контузени. Но трябва да се оправим някак си. Ще заложим на някои от по-младите ни футболисти и се надяваме, че те ще оправдаят очакванията. Определено ще ни чака тежък мач срещу един непредсказуем съперник. Това, че може да се изправим срещу „Левски“ в следващата фаза, със сигурност е голям стимул за нас и затова ще дадем всичко от себе си, за да продължим напред“, каза пред „Вяра“ президентът на „Марек“ Цветан Видински.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular