Saturday, May 4, 2024
HomeСпорт„Марек” привлече колумбиец в състава си

„Марек” привлече колумбиец в състава си

Веселин Любомиров остава на стадион „Бончук”, дупничани уредиха две контроли тази седмица

„Марек” привлече още едно ново попълнение в редиците си. Става въпрос за екзотичния колумбиец Хуан Давид Торо Аривас, който през есента се подвизаваше в Югозападната трета лига. Той може да играе по целия ляв фланг както като бек, така и като външен халф. Чужденецът взе участие в последните две контроли на дупничани и впечатли треньорския щаб, който е решил, че ще му гласува доверие през пролетния дял на шампионата. Това е първият чуждестранен футболист, който ще защитава цветовете на марекчани от доста време насам. През последните години в Дупница разчитаха основно на местни футболисти, както и играчи от региона, като всички бяха българи.
Другата добра новина от стадион „Бончук” е оставането на Веселин Любомиров. Както е известно, той беше обявил пред ръководството, че заминава за Италия и напуска клуба, но в крайна сметка е решил да продължи да играе за „Марек”.
„Говорих лично с Веско и той ми потвърди, че остава при нас, което е много радващо. Колумбиецът Давид Аривас също ще играе в „Марек” през пролетта. Той се представи добре в приятелските мачове, в които взе участие, и решихме да го задържим”, каза пред „Вяра” президентът на дупнишкия клуб Цветан Видински.
Междувременно тимът от Дупница уреди още две контроли през тази седмица. Във вторник „Марек” ще срещне „Рилски спортист” в Бобошево от 15 часа, а в сряда ще гостува в Симитли на местния „Септември” от 14 часа.

RELATED ARTICLES

Most Popular