Monday, May 6, 2024
HomeСпортФутболистите на „Струма” (Марикостиново) победиха със 7:2 „Изтребител” в Ново Делчево

Футболистите на „Струма” (Марикостиново) победиха със 7:2 „Изтребител” в Ново Делчево

Втора убедителна победа постигнаха възпитаниците на Атанас Терзиев в контролен мач от зимната подготовка на отбора за втората част на първенството на областната група „Струма-2”. Този път те победиха като гости лидера в областна група „Струма-1” – „Изтребител” (Ново Делчево). През първата част на срещата по едно попадение отбелязаха Георги Младенов от „Струма” в 16-ата минута за 0:1, а Симеон Кременлиев изравни за 1:1. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

През втората част на мача футболистите на „Струма” бяха пълни господари на терена и успяха да отбележат нови 6 гола. Още едно попадение направиха Георги Младенов, Георги Бъчваров, Йордан Бербатов и Кирил Камишев и две – Марин Георгиев-Мерата. Второто попадение на домакините беше отново дело на Симеон Кременлиев.

След мача наставникът на „Изтребител” (Ново Делчево) Атанас Балкански не бе доволен и сподели: „Нашите футболисти изиграха първо слабо полувреме и второ – още по-слабо. На всичко отгоре отсъстваха заради контузии четирима основни футболисти. Късно започна зимната ни подготовка за пролетния дял на първенството на областната група „Струма-1”. Уверен съм, че за първия мач за 22 февруари ще сме напълно готови за гостуването на „Спортист” (Струма). В неделя от 13 часа ще играем на нашия терен срещу отбора на Струмяни”.

Наставникът на „Струма” (Марикостиново) Атанас Терзиев имаше за какво да бъде радостен. „В първия контролен мач победихме като домакини „Спартак” (Склаве) с 4:0, а сега като гости – временния водач в областна група „Струма 1” – „Изтребител” (Ново Делчево). Много съм доволен от старанието на нашите момчета. Ако продължават така и през официалните срещи, ще постигнем целта си, а тя е да бъдем шампиони в областна група „Струма-2”. В неделя от 15 часа ще посрещнем в Марикостиново един от водещите отбори в група „Струма-1” – „Орел” (Лебница). Очакваме и потвърждение на контролния мач срещу „Пирин” (Гоце Делчев).”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular