Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница„Марек” спечели волейболното дерби на Югозапада, Виктор Карагьозов: Нервен и труден мач

„Марек” спечели волейболното дерби на Югозапада, Виктор Карагьозов: Нервен и труден мач

Волейболистите на “Марек Юнион-Ивкони” (Дупница) надиграха “Пирин” (Разлог) с 3:1 гейма в столичната зала „Панайот Пондалов“ и записаха втори успех в първата осмица на Суперлигата, който временно ги изкачи на върха в класирането. Момчетата на Виктор Карагьозов се наложиха над “Пирин” (Разлог) с 3:1 (16:25, 25:22, 25:21, 25:18) в отложена среща от втория кръг, изиграна в зала “Панайот Пондалов” в столицата. ”Марек” е лидер във временното класиране със 7 точки (2 победи, 1 загуба), “Пирин” е седми с 0 точки и 3 поражения. Разложани започнаха силно, след което продължиха убедително в следващите минути. Съперникът се доближи на няколко пъти, но не успя да преодолее своеобразните домакини на двубоя. Във втората част двата отбора играха равностойно отначало, след което дупнишкият тим пое инициативата и изравни резултата.

Третият гейм започна идентично на предходния, но волейболистите на Виктор Карагьозов се откъснаха рано и не позволиха на “Пирин” да обърне. Играта продължи възходящо за “Марек” и в четвъртата част и гостите записаха 14-ата си победа в дербито на Югозапада.

Старши треньорът на дупничани Виктор Карагьозов заяви, че е доволен от победата, а ето още какво каза той за BGvolleyball.com след успеха: „Нервен и труден мач. Не започнахме по най-добрия начин в срещата и логично загубихме първия гейм. След това обаче успяхме да се съберем в останалите три гейма се наложихме с разлика. Смятам, че оспорваност имаше само в първите две части. В състава ни има много млади състезатели, които все още не могат да показват едно постоянство, но радостното е, че хората, които влизат отвън, успяват да се представят добре и да спомогнат за промяна на ситуацията. Доволен съм от победата, особено след средата на втория гейм, когато започнахме да играем стегнато и по начина, по който можем.“ В следващия си мач “Марек” приема “Нефтохимик 2010” (Бургас) на 27 ноември (петък). Разложани пък се изправят срещу “Левски” /София/ на 20 ноември (петък).

RELATED ARTICLES

Most Popular