Saturday, May 4, 2024
HomeАктуално от днесМарек стигна само до 1:1 срещу Литекс, от клуба обявиха цените на...

Марек стигна само до 1:1 срещу Литекс, от клуба обявиха цените на билетите за мача с Левски в сряда

Марек спечели само точка от домакинството си на Литекс, завършвайки 1:1 пред около 600 зрители на своя стадион „Бончук“.

Дупничани успяха да поведат в резултата при първата си по-сериозна атака в мача. Тогава домакините се възползваха от грешката в защитата на ловчанлии и откриха чрез младока Евгени Илиев.

Тимът от Дупница можеше до голяма степен да си подпечата победата само няколко минути след почивката. Тогава влезлият като резерва на полувремето Димитър Атанасов бе изведен сам срещу противниковия вратар , но ударът му мина на няколко сантиметра от левия страничен стълб на гостите.

В средата на втората част гостите заиграха по-добре и се настаниха в половината на дупничани, но без реално да застрашават вратата на Пламен Младенов.

За съжаление на дупнишките фенове обаче Литекс успя да изравни след статично положение. В 75-ата минута Християн Петров се извиси над всички при центриране от ъглов удар и с глава изравни.

Минути преди края Димитър Атанасов отново имаше възможност да отбележи попадение, но ударът му мина над напречната греда.

Така загубиха ценни две точки, които можеше да спечелят у дома. В момента дупнишкият клуб има 12 спечелени точки, което му отрежда 11 място.

В сряда Марек приема столичния гранд Левски в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят ще се състои на „Бончук“ от 13 часа, като от ръководството на дупничани обявиха, че цените на билетите ще бъдат 7 лева за всички възрасти и сектори.
„Дай Боже да се получи един хубав празник за града. Поради доста големите разходи за мача цената на билетите за всички ще бъде 7 лева. Искахме тя да бъде максимално ниска, защото нашите фенове заслужават да гледат „Левски“ и чакаха този мач доста отдавна. За гостите остава същата цена, както за домакините. Не искаме да манипулираме и да печелим от това, че играем с такъв отбор. Аз знам, че на феновете на „Левски“ и 10, и 20 лева да им кажем, те ще ги купят. Правим всичко възможно цената да е нормална за всички“, каза след мача президентът на „Марек“ Цветан Видински.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular