Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаМарек така и не успя да вкара гол на Сливнишки герой, загуби...

Марек така и не успя да вкара гол на Сливнишки герой, загуби важни точки в битката за първото място

Марек направи всичко възможно, но така и не успя да разпечата вратата на гостуващия Сливнишки герой (Сливница). Двата тима завършиха 0:0, като по този начин дупничани загубиха много ценни две точки в борбата за първото място в Югозападната трета лига.

Още от първия съдийски сигнал домакините започнаха да атакуват масирано, но не съумяваха да намерят целта.

В 38-ата минута капитанът Александър Близнаков проби по левия фланг и подаде към Димитър Владимиров успоредно на голлинията, но съвсем малко не достигна на крилото на домакините да достигне до топката.

Две минути по-късно Димитър Панталеев пробва удар от дистанция, но изстрелът му мина близо до левия страничен стълб на вратаря на гостите Димитър Симеонов.

През втората част отново дупнишкият клуб бе далеч по-активният отбор на терена и търсеше победата с всички сили.

Петнайсет минути преди края на мача Каймакански нахлу по левия фланг и подаде към Любомиров, който стреля, но в последния момент защитник изби коженото кълбо в ъглов удар. Само две минути, след като беше влязъл в игра Симеон Димитров можеше да донесе така ценното попадение за Марек, но ударът му отблизо бе избит със сетни сили от стража на Сливнишки герой.

Минутата бе 83-а, когато Каймакански стреля с глава след изпълнение на ъглов удар, но топката отново не попадна в очертанията на вратата, а прелетя над напречната греда.

Основният конкурент на Марек за първото място, а именно Вихрен, победи без проблеми Ботев в Ихтиман и се приближи само на две точки от дупничани. Беласица също победи по драматичен начин Надежда (Доброславци) у дома с 4:3 и завърза интригата на върха още повече.

Междувременно стана ясно, че настъпва промяна в програмата на „Марек“. Полуфиналът за Купата на Аматьорската футболна лига срещу „Дунав“ (Русе) ще се състои в сряда – 12 май. Според предварителната информация двубоят трябваше да се играе седмица по-късно – на 19 май. Промяната е по желание на тима от Русе, тъй като там има доста ученици, които трябва да се явят на матура. По този начин дупничани и русенци ще играят във Враца в сряда от 17 часа. Срещата на дупнишкия клуб от 31-ия кръг на Югозападната трета лига срещу „Банско“ пък бе преместен именно за 19 май.

Димитър ИКОНОМОВ

Марек: Младенов, Влахов, Арсов, Тунтев, Каймакански, М. Иванов, Панталеев (64 – Дж. Николов), Любомиров, Калоянов, Близнаков, Владимиров (77 – С. Димитров)
Старши треньор: Светослав Георгиев

Сливнишки герой: Симеонов, Трендафилов, М. Костадинов, Деспотов, Минчев, Малинов, Петков, К. Николов, Ничев (83 – Виденов), Р. Илиев, Михов (89 – Младенов)
Старши треньор: Красимир Трайков

RELATED ARTICLES

Most Popular