Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница„Марек Юнион-Ивкони” прати бившия си капитан Златан Йорданов в Турция

„Марек Юнион-Ивкони” прати бившия си капитан Златан Йорданов в Турция

  •  Дупничани победиха „Пирин” (Разлог) с 3:0 гейма в последната си контрола преди подновяването на шампионата

„Марек Юнион-Ивкони” направи поредния си добър изходящ трансфер. Бившият капитан на дупнишкия клуб Златан Йорданов ще защитава цветовете на втородивизионния турски „Халилийе Беледийе” през пролетта.
Посрещачът се завърна в Дупница през лятото, като веднага вдигна още повече нивото на отбора със своите класа и опит.
Новият отбор на Йорданов е от Югоизточна Турция и играе в група B на местното първенство, като в момента е лидер в таблицата с 31 точки, спечелени при 10 победи.
Това е втори престой за волейболиста в южната ни съседка, след като между 2014 и 2016 година се подвизаваше в „Торул Генчлик” (Гюмюшхане) и „Инегьол Беледийе”.
В същото време дупнишкият клуб победи „Пирин” (Разлог) с 3:0 гейма в последната си контрола преди подновяването на шампионата. Възпитаниците на наставника Виктор Карагьозов не срещнаха особени трудности срещу регионалния си съперник, побеждавайки го с по 25:17 и в трите гейма. Допълнителните няколко части, които са редовна практика при приятелските двубои, също бяха спечелени от Борислав Апостолов и компания.
Спарингът с разложани бе генералната репетиция за „Марек Юнион-Ивкони” преди четвъртфиналите за Купата на България. Финалната фаза на надпреварата ще се проведе в Бургас, като дупничани имаха малшанса да бъдат изтеглени срещу домакините от „Нефтохимик 2010”. Именно бургазлии са и основният фаворит за спечелването на трофея пред своя публика.

RELATED ARTICLES

Most Popular