Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаМария Жайгарова остава прокурист на Общинска болница „Св. Ив. Рилски”

Мария Жайгарова остава прокурист на Общинска болница „Св. Ив. Рилски”

Тя подписа договор за управление на лечебното заведение за срок от още една година

Мария Жайгарова остава прокурист на Общинска болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница. Тя подписа договор за управление на лечебното заведение за срок от още една година. Информацията потвърди кметът на Дупница инж. Методи Чимев. Както знаете, на заседание на Общинския съвет в петък с 25 гласа „за“ и двама „против” общинските съветници в Дупница я избраха за прокурист на лечебното заведение. Те й определиха месечно възнаграждение в размер на 3000 лв.

Припомняме, че Мария Жайгарова подаде оставка още през август миналата година, отказвайки се от заеманата длъжност. След два неуспешни конкурса за управител на лечебното заведение и по молба на Общинския съвет тя прие да остане на поста до избирането на нов управител. Напомняме, че медицинският директор на Общинска болница „Св. Иван Рилски” д-р Крум Бонев е в дълъг болничен след заболяване от Ковид-19.

„Причината да подпиша договор е отговорността, която съм поела към всички, заети в болничното заведение. Трябва някой да гарантира изплащането на възнагражденията към хората, които се трудят в болницата. В момента периодът е от изключителна важност, предстои подписване на договор със здравната каса и Министерството на здравеопазването по наредба №3 за оказване на спешна медицинска помощ. Това са важни ангажименти и аз няма да ги оставя неизпълнени”, коментира Мария Жайгарова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular