Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаМиглена Селишка ще се бори за бронз на европейското

Миглена Селишка ще се бори за бронз на европейското

Дупничанката отпразнува рождения си ден в Букурещ

Дупничанката Миглена Селишка загуби полуфиналната си схватка на европейското първенство по борба в румънската столица Букурещ и в четвъртък ще се състезава за бронзово отличие. В същата ситуация е и нейната съотборничка Мими Христова.

В първия полуфинал Селишка се изправи срещу туркинята Евин Демирхан и отстъпи с 3:4. Така на 15 февруари българската националка на 50 кг ще срещне румънката Ана-Мария Първу за бронз.

Любопитен момент е, че Миглена Селишкапосрещна 28-ия си рожден ден в румънската столица. Точно на 13 февруари, когато бе нейният личен празник, спортистката от Дупница научи жребия си.

Селишка, която е европейска шампиона при жените и три пъти №1 в Европа при девойките, получи стотици поздравления и пожелания за успех в социалните мрежи.

В битка за бронзово отличие в Букурещ в четвъртък ще се впуснат и три нейни съотборнички. Мими Христова допусна загуба с 6:7 от украинката Тетяна Рижко в полуфиналната битка на 68 кг.  В четвъртък тя ще срещне победителката от репешажа между германката Ейлин Севина и литовката Дануте Домикайтите.

Снимки – Bulgarian Wrestling Federation

Ванеса Георгиева бе изтеглена на репешаж на 76 кг от туркинята Ясемин Адар и ще се изправи срещу французойката Полен Лакарпентие. На 55 кг Сезен Белберова стартира срещу украинката Мария Виник.

RELATED ARTICLES

Most Popular