Thursday, May 2, 2024
HomeРегионГоце ДелчевМинистър Ангелов в Гоце Делчев: Няма риск за ваксинираните с "АстраЗенека"

Министър Ангелов в Гоце Делчев: Няма риск за ваксинираните с “АстраЗенека”

Нека хората, ваксинирани с „АстраЗенека“ да бъдат спокойни, няма риск за тях. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов при посещение в МБАЛ “Иван Скендеров” в Гоце Делчев.

По на министъра е възможно електронният регистър за ваксинация да заработи отново в четвъртък. “Ако до сряда излязат всички резултати, които очакваме от лабораториите на Съдебна медицина в Пловдив, още в четвъртък можем да възстановим ваксинационния процес”, уточни проф. Ангелов. “Аз имам и мои близки, които са имунизирани с ваксината на AstraZeneca.

Това е една ваксина, която е много позната на медицината, подобен тип векторна ваксина е тази за грип. В света са направени много милиони ваксинации с нея, така че тези събития са част от събитията, които се случват с такава ваксина”, каза още здравният министър. „Колкото и да е трудно, колкото и да няма достатъчно количества ваксини, за да продължим напред, всички записани в системата ще бъдат записани служебно за датите, когато ще можем да отворим системата отново.

Паралелно с това продължаваме ваксинацията по фазите с наличните ваксини до момента. Пазим вторите дози. Днес се извършва реваксинация с втори дози на представители на различните видове фази.

Продължава ваксинацията на СИК“, категоричен е министър Ангелов.

RELATED ARTICLES

Most Popular