Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникМиньор изкова трудна победа в Бистрица

Миньор изкова трудна победа в Бистрица

„Чуковете“ остават на върха

 

На стадион „Витоша” в Бистрица в мач от 15-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха едноименният тим и Миньор (Перник). Този мач бе от изключително важно значение и за двата отбора – за отбора на домакините – за излизане от опасната зона на изпадащите, а за този на Миньор – за утвърждаване в челото на таблицата.

Срещата започна с натиск на гостите. В 15-та минута след атака по десния фланг, подета от Деян Христов, последва директен обстрел и намиращият се в наказателното поле на домакините от 3 метра отклони с крак кълбото във вратата на Калоян Петков за 0:1. В 36-та минута Георги Амзин се възползва от неразбирателство в защитата на гостите, овладя кълбото и бе спънат вътре в наказателното поле от вратаря на гостите Даниел Леонтиев. Това не остана незабелязано от главния съдия Ивайло Ненков, който отсъди дузпа в полза на домакините, и потърпевшият я превърна в гол за 1:1.
След почивката футболистите на Витоша се затвориха отзад, търсейки начин за запазване на досегашния резултат. Това не се понрави на старши треньора на Миньор Христо Господинов, който отстрани даде указания за игра на по-високи обороти, най-вече по фланговете. В 88-ма минута Божидар Чуканов проби отляво, центрира в наказателното поле на домакините и резервата Калоян Симеонов от 4-5 метра с крак простреля вратаря на Витоша Калоян Петков за 1:2.

След мача наставникът на Миньор (Перник) Христо Господинов сподели: „Знаехме, че отборът на Витоша има една от най-стабилните защити, като всичко това се видя по време на мача. Все пак успяхме и тактически, и игрово да надиграем отбора на домакините, и да спечелим напълно заслужено трите точки, които ни оставиха еднолично на върха на таблицата. В петък ще домакинстваме на отбора от Костинброд”.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular