Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПерникМиньор Перник пропусна шанса да оглави класирането във Втора лига

Миньор Перник пропусна шанса да оглави класирането във Втора лига

Чуковете записаха равенство 1:1 с дубъла на Ботев в Пловдив

Миньор Перник пропусна шанса да оглави класирането във Втора лига, след като стигна само до равенство 1:1 при визитата си на дублиращия отбор на Ботев Пловдив. Двубоят ще се запомни и с няколко спорни съдийски отсъждания на рефера Стефан Гурков, който не намери смелост да покаже червен картон на играчи на домакините, които в два случая си позволиха да ударят без топка състезатели на перничани.
През първото полувреме темпото на игра не бе особено високо, но причина за това бе и тежкото време в Пловдив, а термометърът показваше 34 градуса.

В началните минути канарчетата, в чиито редици личаха имената на четирима футболисти от първия отбор владееха повече топката, но добре построената отбрана на Миньор не допусна да застрашат вратата пазена от Никола Виденов. Постепенно чуковете взеха инициативата и създадоха две добри ситуации за гол. Малко преди да измине половин час игра Методи Костов получи кълбото с гръб в наказателното поле, обърна се добре и стреля, но Християн Славков се намеси. В следващата атака нападателят на Миньор пробва изстрел извън пеналтерията, който бе избит с мъка от стража на Ботев Пд.

В 37-мата минута Мартин Ситев пусна страхотен пас между централните защитници на перничани, с който изведе Самюел Акере. Той напредна и останал сам срещу Виденов прати топката в мрежата за 1:0. Радостта на домакините трая твърде малко, тъй като в добавеното време на първата част чуковете изравниха чрез Борис Тютюков, който се възползва от неразчетеното излизане на Славков и с глава направи 1:1. Второто полувреме премина изцяло под контрола на Миньор. Играчите на Христо Янев доминираха изцяло и създадоха няколко отлични възможности за гол, но удари на Калоян Йосифов, Емил Ценов, Георги Купенов бяха отразени от Славков.
Така Миньор събра 7 точки след 4 изиграни мача, а в следващия кръг предстои изключително интересен и важен мач, в който чуковете ще приемат Монтана. Двубоят е в събота от 18:00 часа на стадион “Миньор”.

Миньор:

91. Никола Виденов, 14. Андреас Васев, 24. Георги Купенов, 21. Венцислав Василев, 30. Михаел Орачев, 5. Веселин Васев (62 – 19. Християн Казаков), 15. Емил Ценов, 27. Александър Праматаров (81 – 23. Петрос Батсукис), 10. Борис Тютюков (81 – 8. Кристиян Слишков), 7. Калоян Йосифов, 9. Методи Костов

Старши треньор: Христо Янев

Голмайстори: 1:0 Акере 37, 1:1 Тютюков 45

RELATED ARTICLES

Most Popular