Friday, May 10, 2024
HomeНовиниСвятМицотакис обеща безплатна почивка на евакуираните заради пожари туристи

Мицотакис обеща безплатна почивка на евакуираните заради пожари туристи

Поканата е за през пролетта

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обеща на туристите, които трябваше да се евакуират по време на пожарите на остров Родос, една безплатна седмица ваканция, съобщи “Етнос”. Премиерът обясни в интервю за “Good Morning Britain”, че желаещите туристи ще могат да се върнат на Родос през пролетта, за да се насладят на острова и красотата му.

“Гръцкото правителство, в сътрудничество с местните власти, ще предложи една седмица безплатни почивки на Родос следващата пролет или есен“ за всички, които евакуираха заради пожарите. Днес Родос е по-дружелюбен от всякога, островът се върна към нормалността”, каза премиерът.

Мицотакис подчерта, че опасността е отминала. Той отбеляза също, че въпросът с горските пожари не е само гръцки, а средиземноморски проблем. Премиерът заяви и готовността на Гърция да се бори с пожарите, както се вижда от случая Родос.

“През последните две години имаме нещо в Гърция, което все още нямате тук във Великобритания – това е номер 112 за спешни случаи. Нещо, което означава, че винаги можем да изпращаме спешни съобщения до всички, засегнати от природни бедствия”, отбеляза той, цитиран от БГНЕС.

Гостоприемството и щедростта на жителите на острова бяха подчертани и от Мицотакис, отбелязвайки как те отвориха домовете си за туристите, които бягаха от горските пожари.

Премиерът призова британците да не отменят почивката си на Родос, а дори да резервират пътуване до острова в последния момент, ако искат, като увери, че няма опасност.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular