Friday, May 3, 2024
HomeАктуално от днесМлади творци от Сандански откриват изложба в "Джамията" днес

Млади творци от Сандански откриват изложба в “Джамията” днес

Първа самостоятелна изложба на учениците от групи по изобразително изкуство към ЦПЛР-Сандански ще бъде открита днес в Дупница. Мястото е галерия “Джамията”, а часът – 17,00.

Експозицията е под надслов “Хармония и контрасти”.

“Благодаря на уредника на галерията в Дупница Ивайло Орманков за съдействието и подхода с много любов към изкуството като професионален художник, за възможността децата да открият изложба наравно с “големите” художници и да заявят своето присъствие”, коментира ръководителят Елена Каменарова.
Тя изказа благодарност и към ръководителя на курса по класическа китара към Детска музикална школа, Народно читалище “Никола Й. Вапцаров-1866” Благоевград, Тодор Язовалийски, че съставът е приел поканата да създаде изискана атмосфера по време на откриването.

“Проф. Крум Дамянов казва, че “Ако един художник и един музикант няма за какво да си говорят, то, нито единият е художник, нито другият е музикант”. Надявам се аз да съм възпитала до този момент художници, макар и начинаещи, а Т. Язовалийски да утвърди, че има своите наследници-музиканти. Винаги сме се стремили да даваме приоритет на уникалното изживяване да бъде създавана среда за децата от града ни, където да могат да разговарят свободно за изкуство, да се обучават и развиват, както и да намират свои приятели и съмишленици”, допълни още Каменарова.

RELATED ARTICLES

Most Popular