Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилМлади хора от ГЕРБ-Кюстендил участваха в Зимния университет на партията в Сандански

Млади хора от ГЕРБ-Кюстендил участваха в Зимния университет на партията в Сандански

Младежката организация на ГЕРБ проведе своя юбилеен 10-и Зимен университет. Форумът се проведе в град Сандански и събра на едно място над 130 членове и симпатизанти на МГЕРБ от цялата страна. Участие в университета взеха и трима представители на младежката организация от област Кюстендил.

Заедно с областния им координатор Мая Станойкова-Илиева младите хора участваха активно в дискусиите и обсъдиха с различни лектори вълнуващите ги обществени и политически теми. Юбилейния университет откри зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ в парламента Цветан Цветанов. Една от основните причини БСП да ги няма в парламента в сряда беше нежеланието на партията и на лидера им Корнелия Нинова да ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония към НАТО. С това си действие Нинова вкара БСП в историята като първата партия, отказала да участва в ратификацията на толкова важен договор.

Това заяви Цветан Цветанов пред младежите от ГЕРБ по време на откриването на Зимния университет. „Северна Македония днес е в НАТО и това означава по-голяма сигурност в региона и по-големи възможности за страните от региона заедно да противодействаме на заплахи от трети страни. А до това се стигна и благодарение на основния приоритет на българското председателство на ЕС, а именно европейската перспектива пред страните от Западните Балкани“, каза още Цветанов. По повод предстоящите европейски избори Цветан Цветанов призова младите хора да бъдат внимателни в интернет и социалните мрежи и да отсяват фалшивите новини от истинските. „Срещите и разговорите ни с хората по места също са едно от силните оръжия срещу фалшивите новини. Трябва да показваме реалните резултати от работата ни в отделните населени места, изградените пътища, детски градини, социални заведения и т.н. Истината и прозрачността са най-важни и ние трябва да ги показваме и припомняме на хората“, посъветва зам.-председателят на ГЕРБ. По време на форума младежите подкрепиха кандидата на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular