Friday, May 3, 2024
HomeСпортМомичетата до 12 г. и момчета до 16 г. от хандбален клуб...

Момичетата до 12 г. и момчета до 16 г. от хандбален клуб „Беласица” стартираха в срещите от първия кръг на зона Витоша

Срещите от първия кръг от есенния полусезон от първенството 2019/2020 по програма на ЗС по хандбал „Витоша” се играха в зала „Арена Петрич”. Първи на терена играха момичетата на „Беласица” и „Спортист” (Кремиковци). Макар и само с три месеца тренировки, треньорският щаб на ОХК „Беласица” реши да даде шанс на техните възпитанички и да се изявят в официални срещи. Петричкият отбор, изграден от състезатели от различни училища, играеше по-плахо, липсваше точност при подаванията, разиграванията и най-вече в последния завършващ удар. Всичко това бе добре дошло за младите състезателки от „Спортист” (Кремиковци), които успяха да се поздравят с победа с резултат 12:7.
Веднага след тях на терена излязоха момчетата до 16-годишна възраст от отборите на „Интер” (Благоевград) и ОХК „Беласица”. Благоевградските хандбалисти, водени от треньорката си Софка Арабаджиева, бяха с една година по-големи и това даде положително отражение на играта им. Първоначално срещата започна равностойно, като се достигна до равен резултат 4:4. До края на първата част хандбалистите на „Интер” заиграха на много високи обороти и накрая се поздравиха с победа 41:16.
В оставащите срещи се получиха следните резултати:

Момичета: „Сливница” – „Спортист” (Кремиковци) – 15:3; „Сливница” – „Беласица” – 20:4.
Момчета: „Интер” – „Локомотив” (Мездра) – 43:19; „Беласица” – „Локомотив” (Мездра) – 30:22.
След завършване на срещите Кирил Кипърлиев от треньорския щаб на „Беласица” сподели: „Доволни сме от старанието на нашите два отбора. Вече сме наясно какво не ни достига, за да бъдем равностойни с останалите отбори от групите. Ще наблегнем на изчистване на слабостите, като при момичетата трябва да се справим с отбора на „Спортист” (Кремиковци), а при момчетата – с „Локомотив” (Мездра) в оставащите два турнира от зона „Витоша”. При класиране на второ място добиваме право за участие във финалната фаза на държавното първенство.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular