Friday, May 3, 2024
HomeРегионИхтиманМъж преби непълнолетната си дъщеря във Вакарел, пердашил я с машата

Мъж преби непълнолетната си дъщеря във Вакарел, пердашил я с машата

Мъж пребил непълнолетната си дъщеря с метална маша и дървена пръчка във Вакарел, съобщиха от полицията.

Сигналът за нанесения побой е подаден на 14 февруари, около 15:45 часа в РУ-Ихтиман. На място веднага били изпратени полицейски служители. Пред тях 15-годишното момиче е разказало, че при скандал между нея и баща ѝ, той я е ударил по ръката с метална маша и е взел телефона ѝ.

Малко по-късно, на улицата пред дома им, 41-годишният мъж отново ѝ е нанесъл удари – този път по ръцете, с дървена пръчка.

Мъжът е задържан. Случаят е докладван в Дирекция „Социално подпомагане”-Ихтиман, от чиито служители е оказано пълно съдействие.

На непълнолетната е предоставена полицейска закрила и е настанена в Дом за временно настаняване.

Припомняме, че в края на миналия месец мъж преби детето на приятелката си във Вакарел.

Припомняме, че в края на миналия месец 33-годишен мъж бе задържан и му бе повдигнато обвинение за побой над малолетно момче в село Вакарел. На 26 януари в РУ-Ихтиман постъпил сигнал от кмета на село Вакарел, че жителка на селото му е заявила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, е нанесъл побой на детето ѝ.

Момченцето е било малтретирано в периода от 22-ри януари до 24 януари, като вследствие на побоя са му причинени кръвонасядания по лицето.

Незабавно е задействан координационен механизъм за взаимодействие между институциите и организациите с участието на представители на прокуратурата, полицейския орган, кметството на селото, личния лекар на детето и социалните служби.

Пострадалото дете е изведено от семейната среда и е под надзора на отговорната институция.

Извършителят на деянието е 33-годишният Д.Ц., който е привлечен като обвиняем.

RELATED ARTICLES

Most Popular