Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградНаградиха победителите в конкурс за будители в Струмяни

Наградиха победителите в конкурс за будители в Струмяни

Наградиха победителите в конкурс за написано есе или рисунка под надслов „Да помним нашите будители!“. Конкурсът бе организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Струмяни.

В конкурса взеха участие много деца от община Струмяни. Те представиха разнообразни и креативни рисунки, възхваляващи стихове и есета за българските просветители и будители като Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Петър Берон, Иван Вазов, Георги Сава Раковски и още много други имена, които са допринесли за духовното израстване на българина.

Наградените участници в конкурса са: Николай Ичов, Николай Гутев, Кристиян Димитров, Константин Христов, Валентин Николов и група „Смехурани“ към ДГ „Патиланци“ – с. Струмяни, които изработиха табло на народните будители.

Всички деца, участници в конкурса, получиха диплом за участие и награди – книжки от емблематични български автори.

Целта на инициативата бе да се запазят и популяризират българските традиции, като бъдат разпространявани сред младите хора. Да се запази родовата памет и да се помнят делата на българските просветители и будители. Да се насърчават талантливи младежи да показват своите способности и умения чрез създаването на художествени произведения.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular