Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаЛидерът „Марек” приема в Дупница последния „Банско”

Лидерът „Марек” приема в Дупница последния „Банско”

Всички 9 мача от 14-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига ще бъдат изиграни в събота.
В Панагюрище местният „Оборище” ще домакинства на „Перун” от град Кресна. „Тежка контузия получи централният ни защитник Никола Мицански от мача срещу „Велбъжд” (Кюстендил) и той отпада от сметките на треньора за съботния двубой. Двубоя ще пропусне и наказаният Улисес Дос Сантос. Готвим се за трета поредна победа. Няма да подценяваме противника”, сподели президентът на „Оборище” Илия Анчев. Наставникът на „Перун” Благовест Ангелов сподели, че в групата за мача срещу „Оборище” няма да попаднат поради контузии Станимир Благоев и Николай Димитров. Те ще бъдат заместени от Роберто Харалампиев и Иван Атанасов. „Надявам се на добра игра и да спечелим нещо от този двубой”, сподели Благовест Ангелов.
На стадион „Бончук” в Дупница първият във временното класиране в ЮЗ трета лига отбор на „Марек” с 32 точки ще приеме последния в таблицата „Банско” със спечелена само една точка. В отбора на домакините няма да играе наказаният Петьо Иванов. Всички останали футболисти са налице за наставника си Светльо Георгиев, готвиха се с много настроение през седмицата и се стягат за спечелване на нови три точки и утвърждаване на първото място. Отборът на гостите ще бъде воден от новия си старши треньор Георги Галчев, който няма да може да разчита срещу силния отбор на „Марек” на наказаните Веско Весков и Йордан Лечов. „Отиваме да играем добър футбол”, заяви Галчев.

На стадион „Осогово” в Кюстендил вторият във временното класиране отбор на ФК „Кюстендил” ще домакинства на „Рилски спортист” (Самоков). „Нямаме наказани и контузени футболисти. Ще премерим сили с добър отбор, който напоследък е в подем. Ако искаме да запазим шансовете за реализиране на целите си, трябва да спечелим мача”, сподели Николай Николов – наставник на ФК „Кюстендил”.
В Ихтиман местният „Ботев” ще приеме колегите си от „Надежда” (Доброславци). Според изявлението на техния президент в момента разполагат с 14 футболисти, защото имат четирима болни и контузени, а Мартин Истатков е със счупен крак от мача срещу „Оборище” (Панагюрище). „Ще съберем едва 13 футболисти за гостуването в Ихтиман. Сгъстеният цикъл от мачове сряда-събота за първенството, за Купа България и АФЛ се отрази доста неблагоприятно за нашия аматьорски отбор. Вследствие на това се стигна до много неприятни контузии. Отиваме и играем срещу един доста балансиран отбор, в който бяха привлечени доста добри футболисти, с опит от професионалния футбол”, сподели шефът на „Надежда” Светослав Мичев.
В Сливница местният „Сливнишки герой” ще премери сили с отбора на „Балкан” (Ботевград). Наставникът на гостите Иван Редовски сподели, че Кристиян Ковачев, Ангел Ангелов и Петко Петков са с контузии и са под въпрос за този двубой. „Познаваме се двата отбора. Наставникът на домакините Петър Малинов е много добър специалист. Надяваме се да изиграем един добър мач и при реално съдийство нека победи по-заслужилият”, заяви Редовски.
На стадиона в Чепинци местният „Левски” ще приеме отбора на „Чавдар” (Етрополе). Домакините ще бъдат без наказаните Вилиян Комитски и Велислав Колев, както и контузения Обаси. „Дано поне да спечелим една точка срещу единия от силните отбори в групата – „Чавдар” (Етрополе)”, сподели президентът на „Чепинци” Милков. Наставникът на гостите Красимир Стоев заяви, че няма да може да разчита на капитана Николай Григоров, който е и голмайстор на тима. „Всички останали футболисти са на мое разположение. Не бива да подценяваме отбора на домакините. При спечелване на трите точки е възможно да се намесим за атакуване на първото място, защото ще домакинстваме на силните ФК „Кюстендил” и „Беласица” (Петрич). Единственото ни гостуване е в Панагюрище”, сподели Красимир Стоев.
В Разлог местният „Пирин” ще домакинства на силния отбор на „Вихрен” (Сандански). Наставникът на домакините Христо Джоджов няма да може да разчита на наказания Тихомир Добрев. В изминалия кръг неговият тим победи като гост с 4:2 „Балкан” (Ботевград). Със сигурност ще се търси успех и в мача срещу „Вихрен” (Сандански), което, разбира се, ще бъде изключително трудно. В отбора на гостите всички футболисти са на разположение на наставника си Здравко Лазаров, като единствено неговият син – резервата Иван Лазаров, е под въпрос заради малко тренировки поради заболяване. През седмицата отборът на „Вихрен” се готвеше на терена с изкуствено покритие на спортния комплекс, на този в Дамяница и Лебница. Посещаването на тренировките от страна на финансовия благодетел Константин Динев подсказва намеренията на ръководството на санданския клуб за атакуване на първото място. Това, разбира се, минава и след победа над „Пирин” (Разлог) като гости. Очаква се Здравко Лазаров да изведе на терена състава, с който спечелиха в изминалия кръг срещу „Ботев” (Ихтиман) на стадиона в Микрево.
Мачът „Гранит” (Владая) и „Пирин” (Гоце Делчев) ще се играе на стадиона на „Витоша” (Бистрица) заради наложено наказание на отбора на Владая. Отборът на гостите се стяга за поредна победа и подобряване на временното класиране в таблицата, според думите на президента на гостуващия тим Димитър Куршумов.
На стадион „Цар Самуил” в Петрич отборът на „Беласица” ще приеме колегите си от „Велбъжд” (Кюстендил). Старши треньорът на домакините Саша Симонович няма да може да разчита в този двубой на наказаните Тони Костадинов и Марин Георгиев. Под въпрос до последно ще бъде и защитникът Крум Николов. На пълни обороти се готвиха Атанас Димитров и Димитър Стоев. „Подхождаме сериозно и отговорно. Имаме си наши цели. Жалко че мачът ще се играе без нашия 12-и играч -публиката”, сподели Симонович.

RELATED ARTICLES

Most Popular