Thursday, May 9, 2024
HomeНовиниСвятНад 60 на сто от гръцките граждани са напълно ваксинирани; рязко е...

Над 60 на сто от гръцките граждани са напълно ваксинирани; рязко е скочил интересът към ваксинацията

Рязко нарастване на интереса към ваксинацията се наблюдава през последната седмица в Гърция, предаде агенция АНА-МПА.
За поставяне на първа доза ваксина ръстът на записалите се граждани е от близо 200 процента. В системата са се записали 175 хиляди граждани срещу 60 хиляди преди седмица. При записалите се за поставяне на трета доза също има голямо увеличение.
Официалните данни показват, че при гражданите над 60 години ваксинационното покритие е 81 на сто, при тези над 40 – 78,2 на сто, а при тези над 18 години – 74,3 на сто. Във възрастовата група над 12 години ваксинираните са 71,4 на сто.
Процентът на напълно ваксинираните е 61,2 на сто при средни стойности от 75,5 на сто в ЕС. Гърция заема 16-о място в ЕС по процент хора, завършили пълния ваксинационен цикъл. До момента с трета доза са ваксинирани 460 хиляди граждани.
За силен интерес от страна на монасите в Света гора към ваксинацията съобщава електронното издание на гръцкия в. “Етнос”. До момента 30 на сто от манасите са ваксинирани.
Вчера в страната бяха регистрирани над седем хиляди новозаразени граждани. Болниците в цялата страна са препълнени, като особено тежка е ситуацията в Северна Гърция. Правителството въведе нови ограничителни мерки, които засягат невасинираните граждани./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular