Tuesday, May 7, 2024
HomeСкоростиНай-бързата кола с предно предаване отново е Renault (видео)

Най-бързата кола с предно предаване отново е Renault (видео)

През януари тази година Renault Megane RS Ultime направи своя дебют като последният модел на Renaultsport в историята, защото всички бъдещи мощни автомобили на френския автомобилен производител ще носят логото на Alpine. Но хот хечът Megane RS все още не се предава, а доказателство за това е новия рекорд. Megane RS с оборудване Trophy-R вече е най-бързият модел с предно предаване на пистата Hockenheim GP.

Хората от Sport Auto са отговорни за новото рекордно време от 1:59.2 минути. Струва си да се отбележи, че това не е напълно стандартен екземпляр, като промените включват единствено премахване на задните седалки и нови джанти (минус 130 килограма). Под капака е фабричният 1.8-литров двигател с турбокомпресор, който разполага с мощност от 300 конски сили и пиков момент от 400 нютон-метра. По време на рекорда хот хечът е “обут” с гуми Bridgestone Potenza S007 RS, а задо волана е Кристиан Гебхард.

Не можем да не отбележим обаче, че водачът не спазва всички ограничения на пистата и излиза извън безопасните зони на някои завои. Интересно е още, че от видеото се вижда и много по-късно спиране в някои участъци, но екипът на Sport Auto обяснява: „изглежда като грешка при спиране, но при анализа на данните това се оказва по-бързата линия.“

Напомняме, че Megane RS държи и рекорда за кола с предно задвижване и на легендарната писта Нюрбургринг. Хот хечът е и най-бързият автомобил с предно предаване на пистата Сузука, а тези рекорди със сигурност ни казват колко способен и добър е този автомобил. За съжаление, той излиза от производство много скоро, за което сигнализира лимитираната серия Megane RS Ultime, показана в началото на тази година.

Според последната налична информация се очаква Megane RS да бъде спрян от световните пазари по-късно през тази година. Не можем да кажем дали ще има ново поколение с двигател с вътрешно горене, но като се има предвид стремежът на Renault към пълна електрификация, силно се съмняваме, че това е в плановете на Режията./

RELATED ARTICLES

Most Popular