Monday, May 6, 2024
HomeРегионСанданскиНаказват горските от Ковид купона край Сандански

Наказват горските от Ковид купона край Сандански

 Собственикът на заведението ще бъде глобен от 500 до 2000 лв. заради нарушение на мерките

Горските служители, купонясвали в заведение край Сандански в нарушени на Ковид мерките, ще бъдат санкционирани. Това става ясно от официално съобщение на ЮЗДП. Предприятието се е самосезирало след публикации в медиите за празненство в заведение в местността Попина лъка по повод раждането на син на горски служител. Директорът инж. Дамян Дамянов е разпоредил на началника на „ДГС Сандански” да изиска писмени обяснения от помощник-лесничея, станал баща. Мъжът събрал приятели, за да отпразнуват раждането на детето му.        

ЮЗДП се присъединява към поздравленията по повод прекрасния сам по себе си повод, но би искало да напомни на всички свои служители, че отбелязването на личните събития не следва да е в противоречие със спазването на противоепидемичните мерки и Етичния кодекс на предприятието. Поради нарушението им ЮЗДП ще наложи и съответните наказания, предвидени в Кодекса на труда“, категорични са от горското предприятие.

По случая бе назначена проверка и от директора на МВР-Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов. От кадрите, разпространени във фейсбук, е станало видно, че на купона са присъствали и полицейски служители от Сандански. От своя страна началникът на РЗИ д-р Калоян Калоянов заяви: „Направихме съвместна проверка, която установи, че заведението не работи към момента. На видеоклипа в социалните мрежи се виждат 10 или повече души, които танцуват в заведение. Трябва да се установи кога е заснет клипът и къде точно. Ако е частно парти и не е в обект за обществено предназначение, няма проблем до 15 души. Нарушението тук идва от това, че купонът е в такова заведение”.

Заради нарушението на противоепидемичните мерки собственикът на заведението в местността Попина лъка ще бъде глобен с между 500 и 2000 лева. Санкционирани ще бъдат и участниците в купона – те ще трябва да заплатят между 300 и 1000 лева.

RELATED ARTICLES

Most Popular