Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСамоковНапредва облагородяването на блокови пространства в кв. "Самоково"

Напредва облагородяването на блокови пространства в кв. “Самоково”

Напредват строителните дейности по изграждане на вертикалната планировка при блокове 20, 21 и 22 в кв. “Самоково”, съобщиха от община Самоков.
Кметът Владимир Георгиев, заедно с директора на строителната дирекция Красимира Костадинова и гл. експерт “Инвеститорски контрол” Делян Кирилов посетиха строителния обект, като обсъдиха някои решения за изпълнението на проекта.
Изготвеният проект предвижда цялостно благоустрояване на околоблоковото пространство на трите блока. Ще се осигури достъп чрез изграждане на улица от главния път, ще бъдат изградени и паркинги с над 100 паркоместа.

Пространствата около тези блокове са в много лошо състояние в момента, с компрометирана визия и проблеми с достъпа и паркирането. С реализацията на новата разработка ще се постигне поставената цел за облагородяване на пространството чрез изграждане на зони за отдих, детски кътове и обособяване на пешеходни алеи и зелени площи. Ще има и много повече възможности за паркиране, което в момента е абсолютно безразборно. Предвидени са и изграждане на връзки към уличната мрежа в квартала.
Работи се много интензивно, като се очаква обектът да бъде напълно завършен през април.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular