Saturday, May 4, 2024
HomeРегионСамоковНапредва ремонтът на общежитието на Спортното училище в Самоков

Напредва ремонтът на общежитието на Спортното училище в Самоков

Кметът на Самоков Владимир Георгиев и директорът на дирекция ТСУ Красимира Костадинова инспектираха изпълнението на проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на общежитието на Спортното училище. Те видяха извършените до момента строително-ремонтни дейности и се информираха за сроковете, в които ще започне ремонта на покрива и фасадата.

Част от скелето е вече доставено и зависи единствено от климатичните условия за да започне работа. В момента се работи по интериора. Поставя се вътрешна изолация, тъй като каменната облицовка от външната страна ще бъде запазена. Подменена е изцяло дограмата и се работи в съблекалните на приземния етаж. Ще бъде подменено изцяло и осветлението.

Инвестицията със средства от общинския бюджет ще даде възможност за по-функционално използване на сградата, както и за по-голям комфорт на учениците на спортното училище, които са настанени там. Сградата е със смесени функции, част от нея е отдадена под наем, друга част са общински жилища и половината е училищно общежитие.

RELATED ARTICLES

Most Popular