Monday, May 6, 2024
HomeОживлениеРаботилница по плъстене „Баба Марта”отвориха в Рила

Работилница по плъстене „Баба Марта”отвориха в Рила

Работилничка по плъстене на вълна „Баба Марта”отвориха в библиотеката на читалището в Рила. Техниките за мокро и сухо плъстене на вълна предава библиотекарката Соня Първанова.

В работилницата засега са възпитаници от клуб „Приказен свят” към библиотеката, но могат да се включат всички желаещи деца и възрастни отградчето. Материалите са осигурени от читалището, обучението също е безплатно. Сбирките, които предстоят, са на 10, 17 и 24 февруари.

След приключването на обучението ще  бъде подредена изложба с изработените мартеници. „Изложбата вероятно ще бъде на първи март, когато ще посрещнем Баба Марта и ще отбележим Деня на самодееца и любителското художествено изкуство. Задължително ще се закичим с направените в работилницата мартенички за здраве и сила”, каза секретарят на читалището Лили Ортакчийска.

Вълнени мартеници ще майсторят и в Дневния център за възрастни хора в Рила. „Соня Първанова ще обучи да изработват мартеници с помощта на техниката плъстене и посещаващите центъра за възрастни хора. За нашия край тази техника е непозната, жените са изявили желание да се научати на 8 февруари ще имат тази възможност”, допълни Ортакчийска.От рилското читалище за втора година провеждат уроци по плъстене.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular